ΣΥΜΜΟΡΙΤΙΚΗ... ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

 

Γεγονός. Κάθε μέρα, μα κάθε μέρα συλλαμβάνονται κακοποιοί από την ασφάλεια. Και σ' όλες, μα σ' όλες τις συμμορίες, τις εγκληματικές ομάδες στη... σύνθεση παίζουν αλλοδαποί, κυρίως Αλβανοί.

Έγινε, όπως λένε, η εισαγόμενη εγκληματικότητα από την Αλβανία όταν άνοιξαν οι πόρτες, τα σύνορα. Ποιες πόρτες, δεν υπήρχαν τέτοιες. Και να υπήρχαν, όμως, καμμία πόρτα δεν θα σταματούσε τους Αλβανούς να μπουκάρουν. Τους καλούς και τους κακούς Αλβανούς.

Να πούμε και το άλλο. Οι Αλβανοί, νόμιμοι και παράνομοι βοήθησαν την εθνική οικονομία. Αν δεν ήταν αυτοί, δηλαδή αν δεν δούλευαν αυτοί, η Ελλάδα δεν θα έμπαινε στην ΟΝΕ. Στο ευρώ. Με τους παράνομους πρόσφυγες πήραν μπρος οι μηχανές, βοήθησε και η οικοδομή.

Μόνο που το έργο δεν έγινε υπό έλεγχον. Η δουλειά ήταν μπάτε σκύλοι κι αλέστε. Όλα στο χύμα. Ό, τι κάτσει. Μιλάμε, όμως, για την εισαγόμενη εγκληματικότητα. Το πιο εύκολο για τους Αλβανούς. Σαν το σπίτι τους. Και οι φυλακές είναι «δικές τους», και το μαγαζί έξω. Από μπουρδέλο φύγανε, την Αλβανία, σε μπουρδέλο πήραν μεταγραφή, στην Ελλάδα.

Αρχηγός συμμορίας, μια από τις τόσες, 39χρονος Αλβανός. «Δοκιμαστής» ναρκωτικών, 39χρονος Έλληνας. Μέλη της ομάδας άτομα τέσσερα, δύο Αλβανοί, ένας Αιγύπτιος, ένας Έλληνας. Μπίζνες της συμμορίας η τροφοδοσία κοκαϊνης και χασίς στο Παγκράτι, στο Περιστέρι, στη Νέα Σμύρνη, στον Άλιμο. Δύο οι αποθήκες της «εταιρείας», μία στο Παγκράτι, η άλλη στο Περιστέρι.

Τους τσάκωσε η Δίωξη Ναρκωτικών. Κανένα πρόβλημα. Οι πότες θα βρίσκουν πράμα από άλλους προμηθευτές, οι συλληφθέντες θα αποφυλακιστούν, κι όταν συμβεί αυτό δεν θα αλλάξουν «επάγγελμα».

Διαβάστε ακόμα:

Σε κάνουν τσόντα και σηκώνεις τα χέρια