Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ

 

Προσωπική ζωή σαν τα έργα αυτή του διάσημου και, κάποτε, γόη του Χόλυγουντ Μίκυ Ρουρκ. Ο παίδαρος, ο πρώην πυγμάχος, γοητευτικός, δυναμικός, αστραφτερός. Και κατέληξε
ένα σπάραγμα. Για λύπηση.

Άλλος το ρίχνει στα ναρκωτικά. Στο αλκοόλ. Στον τζόγο. Οπουδήποτε αρκεί να ξεφύγει. Να δραπετεύσει από την ίδια του τη ζωή. Από τον ίδιον του τον εαυτό. Ο Ρουρκ παραδόθηκε σ' όλα και, προκειμένου να αποφύγει τον Μίκυ, το 'ριξε σε αλλεπάλληλες πλαστικές επεμβάσεις στο πρόσωπο. Σκέτο φρικιό έγινε.

Και πάλι δεν τα κατάφερε να γλυτώσει από τους δαίμονές του. Όλο και πιο έντονες και πιεστικές ήταν οι δυνάμεις που τον έσπρωχναν από την κατάθλιψη στην αυτοκτονία. Ήταν πια σ' ένα όχημα σε λεωφόρο που έτρεχε χωρίς φρένα και χωρίς τον ίδιον στο τιμόνι.

Να μη θέλει να ζει. Να τον πιάνουν τα κλάματα στη μέση του δρόμου. Να περπατάει και να μη ξέρει πού πάει. Χαμένος. Κανένα κίνητρο, κανένα νόημα ζωής. Ποιος; Ένας σταρ. Μια παγκόσμια φιγούρα.

Ο σκύλος διαβάζει τις σκέψεις του αφεντικού του. Τα συναισθήματά του. Αυτό που δεν μπορεί ο άνθρωπος σε συνάνθρωπό του. Όταν, λοιπόν, ο Μίκυ Ρουρκ, ζωόφιλος, με 4-5 σκυλιά υπό την προστασία του, έφθασε στο χείλος, στο έσχατο άκρο να «φύγει», να αυτοκτονήσει, ένας από τους σκύλους του, τον κύτταξε στα μάτια.

Τι κατάλαβε ο ηθοποιός; Ότι ο τετράποδος Τζακ του είπε, μάλιστα με ύφος αυστηρό, «Εγώ, ρε, τι θα απογίνω χωρίς εσένα;». Και το ρεμάλι ο Μίκυ Ρουρκ έμεινε, δεν πέρασε την Πόρτα στο Άγνωστο.

Διαβάστε ακόμα:

Βαριά βιομηχανία ο πόλεμος κατά του καρκίνου