ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΑΠΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΡΩΜΑΝΟΥΣ!

 

«Μισώ το άτομο που γονατίζει κάτω από το βάρος μιας άγνωστης δύναμης ενός τυχαίου Χ, ενός θεού. Μισώ όλους εκείνους που υποκύπτουν από φόβο, από παραίτηση, και που ένα μέρος της ανθρώπινης ισχύος τους, ο τρόμος και η ηλίθια αδράνεια που τους χαρακτηρίζει δεν τσακίζει μόνο τους ίδιους, αλλά μαζύ κι εμένα και τους ανθρώπους που αγαπώ. Μισώ, ναι, τους μισώ, γιατί το αισθάνομαι, εγώ δεν γονατίζω...».

Απόσπασμα από ανάρτηση του γνωστού τρομοκράτη Νίκου Ρωμανού που υπογράφει ένα μακροσκελές κείμενο μαζύ με τον συγκατηγορούμενό του στη φυλακή Παναγιώτη Αργυρού. Τα δυο «παιδιά» απειλούν έναν «Μαύρο Δεκέμβρη»: «Να καταλάβουμε σχολεία, πανεπιστήμια, δημαρχεία, να βάλουμε εμπρηστικούς μηχανισμούς σε φασίστες και αφεντικά, να ανατινάξουμε σπίτια πολιτικών, να πετάξουμε μολότωφ στους μπάτσους».

Αυτούς τους Ρωμανούς, λέει ο αποδυτηριάκιας, τους κάργα επαναστάτες που μισούν, που προειδοποιούν ότι αν βγουν από τον Κορυδαλλό θα το κάνουν μπουρδέλο, αυτούς, λέω εγώ, γουστάρει το κατεστημένο. Οι αναρχικοί σαν τον Ρωμανό είναι αγνοί και πεντακάθαροι, αντιεξουσιαστές, όμως μέσα στην μαστούρα της ιδεολογικής τους κρασοκατάνυξης έχουν μια συμπεριφορά που τρομάζει τον κοσμάκη. Να γιατί εφησυχάζει την εξουσία εκείνη ακριβώς που αντιμάχονται οι Ρωμανοί.

Από τη μία οι Ρωμανοί δηλώνουν το μίσος, τη συχαμάρα τους απέναντι στους αστούς, τους μικροαστούς, αυτά τα κατοικίδια του ορνιθοτροφείου. Και από την άλλη, οι Ρωμανοί λένε ότι ζουν για να σκοτώσουν, να καταστρέψουν, να τα διαλύσουν όλα. Τι να διαλέξει ένας ανθρωπάκος; Τους Ρωμανούς ή, τους ταξικούς τους εχθρούς; Προς το παρόν βολεύεται με τους Σκουρλέτηδες και τους Φλαμπουράρηδες.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος πληρώνει φόρους στους «πυρήνες της φωτιάς»