ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΠΙΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Όλοι λένε πια ξεκάθαρα, ότι υπάρχουν δυνάμεις μέσα στην Ελλάδα, που προσπαθούν να μας διχάσουν και να μας «φρενάρουν». Δυνάμεις που θέλουν να μας τραβήξουν πίσω. Να μην γίνουν εξυγιάνσεις, να μην γίνουν αποκρατικοποιήσεις, να μην βρεθεί λύση, να εξοστρακιστούν όλα τα λαμπερά μυαλά, και κυρίως να μείνουμε πίσω στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Και φάνηκε ξεκάθαρα από το σύμφωνο συμβίωσης.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες κέρδισαν άλλη μια πρωτιά για το 2015. Είμαστε ο πιο απογοητευμένος λαός της Ευρώπης όπως αναφέρει το Ευρωβαρόμετρο για το 2015, το οποίο δόθηκε αυτές τις μέρες στη δημοσιότητα.

Το 60% δεν είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους
Το 83% δεν έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον
Το 83% δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση
Οι περισσότεροι είναι απαισιόδοξοι για το 2016
Η πλειοψηφία λέει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση

Με κακή οικονομική κατάσταση, με την υψηλή ανεργία, με απαισιοδοξία για το μέλλον, με μια μίζερη ζωή, αναγκαστικά οι Έλληνες παραμένουν για μία ακόμα χρονιά ο πιο απογοητευμένος λαός της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, το 60% από τους Έλληνες ερωτηθέντες δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο αντίστοιχος όρος στην ΕΕ των 28 κρατών είναι 19%. Την ίδια ώρα, το 83% των Ελλήνων δεν έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον, έναντι του 32% που αποτελεί τον μέσο όρο στην ΕΕ. Παράλληλα, η συντριπτική πλειονότητα, το 92% δηλαδή, εκτιμά πως ήταν σε καλύτερη κατάσταση παλιότερα. Πάντως, το 70% των Ελλήνων είναι υπέρ της Ενιαίας Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και του ευρώ και το 80% υπέρ της ελεύθερης κίνησης των Ευρωπαίων πολιτών.

Διαβάστε την συνέχεια στο www.nikosonline.gr