ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ... ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

πηγή: Intime
 

Βόθρος. Τον φάγαμε πάλι στη μάπα. Τον βόθρο που μας χάρισε το ντέρμπυ των δύο μεγάλων ομάδων ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Που έχουν μεγάλους λαούς, μεγάλους δημοσιογράφους, όχι
μονάχα μεγάλους ποδοσφαιριστές και προπονητές. Και μεγάλη Ιστορία, βέβαια. Και επειδή οι μεγάλες μας ομάδες τα έχουν όλα μεγάλα, δεν ήταν δυνατόν και ο βόθρος στο ντέρμπυ τους να μην είναι μεγάλος. Να γεμίσει ο τόπος από χυδαιότητες.

Έτσι ήταν πάντα. Έτσι είναι και σήμερα. Όχι ότι κάτι άλλαξε επειδή από το 1981 ανέτειλε η... προοδευτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Και από το 2015 αποκτήσαμε αριστερή κυβέρνηση. Αυτοί είμαστε. Αυτοί μας κάνουν, ποιοι μην το ψάχνουμε. Αυτοί γινόμαστε, ποιοι μην το ψάχνουμε. Πρώτα να συμφωνήσουμε ότι είμαστε βόθρος, ότι παράγουμε βόθρο. Και μετά πάμε στο επόμενο κλικ. Στο Γιατί.

Στο γιατί το ποδόσφαιρο, όπως άλλωστε και η πολιτική, δεν είναι ενταγμένο πολιτισμένα στην κοινωνία. Για να την υπηρετεί. Το ποδόσφαιρο, όπως και η πολιτική, και η παιδεία, και η οικονομία, να υπηρετούν την κοινωνία. Γιατί;

Τελικά, το μόνο που αλλάζει στην Ελλάδα είναι οι κυβερνήσεις. Οι οποίες, όμως, κι αυτές υπηρετούν τον βόθρο. Επόμενο. Διότι τον εκπροσωπούν. Διότι τον πάνε πάσο. Οι κυβερνήσεις, όμως, δεν φταίνε. Ούτε ο λαός. Ούτε τα κόμματα. Ούτε οι ομάδες. Κανείς δεν φταίει. Γιατί να φταίει κάποιος.

Διαβάστε ακόμα:

Η είδηση του αιώνα, ο Ολυμπιακός έμεινε με 9