ΑΕΡΑ-ΑΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ποιος ξέρει πόσα αστέρια σαν τον Καρανίκα έχει γεμίσει το δημόσιο. Το λέω γνωρίζοντας ότι οι θέσεις εξουσίας που καταλαμβάνει κάθε κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ που σχηματίζει κυβέρνηση, ξεπερνούν τις 15.000. Οπότε, μαζί με τον εν λόγω πρωθυπουργικό σύμβουλο, μπορεί να έχουν διοριστεί και χιλιάδες άλλοι που θεωρούν τη δουλειά χολέρα, για να μην επεκταθώ στις άλλες δοξασίες του.

Από την άλλη, όμως σκέπτομαι πώς να μην κάνει καριέρα στο γραφείο του πρωθυπουργού ο Καρανίκας, όταν ένας άλλος Συριζαίος που θεωρεί την αριστεία ρετσινιά έγινε υπουργός Παιδείας. Όσο πιο τεμπέλης και ανεπρόκοπος τόσο καλύτερα. Το μόνο σύνθημα που δεν έμεινε σύνθημα, αλλά εξελίχθηκε σε πραγματικότητα.

Είδαμε έτσι να καταργείται η αριστεία σε όλους τους θεσμούς της δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ απαγορεύθηκε η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από το διευθυντή τους και στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Από την άλλη επανήλθε σε ισχύ ο ...θεσμός του αιώνιου φοιτητή, ενώ διευρύνθηκαν τα όρια βαθμολόγησης των στρατιωτικών για τη φοίτηση τους στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου. Δεν χρειάζεται να κουράζεται κανείς στην Ελλάδα.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου που υποσχέθηκε στους Έλληνες ένα μεγάλο κρεβάτι για να ξεκουράζονται, κατήγαγε μεγάλο θρίαμβο, ενώ ο Γ. Ράλλης, πάτωσε όταν είπε τη φράση και από τη Δευτέρα δουλειά...

Διαβάστε ακόμα:

Δεν έχουν ντροπή αυτοί που έκλεισαν τα σύνορα