Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

 

Ξέρεις τι θα πει μητροπολίτης; Κάτι περισσότερο από πρωθυπουργός. Όπως στο λέω. Εγώ, σου λέει ο δεσπότης, προσφέρω στην κοινωνία περισσότερα από τον αρχιδικαστή. Και από τον αρχιαστυνόμο. Και από τον ανώτατο κρατικό λειτουργό στην εκπαίδευση, στην υγεία, σε κάθε τομέα.

Έτσι που λες. Έτσι την βλέπει τη δουλειά ο ιεράρχης εδώ και 5.000 χρόνια. Κάθε θρησκείας. Ότι η ζωή του ανθρώπου έχει μια ορφάνια χωρίς την πνευματική καθοδήγηση του εκπροσώπου του Θεού.

Πατέρας είναι ο μητροπολίτης. Ποιμένας. Κι εσύ το ποίμνιο. Ένα κατσίκι, μια γίδα, ένα πρόβατο είσαι. Κανένα πρόβλημα, όσο κυκλοφορεί ο ποιμενάρχης. Ο άρχων του ποιμνίου. Ο βοσκός. Ο τσομπάνης που φροντίζει τα πλάσματα του Θεού.

Το Σάββατο είναι προγραμματισμένη επίσκεψη τριών αρχιπαπάδων στη Λέσβο των προσφύγων. Κανονική τριπλέτα. Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος, οικουμενικός πατριάρχης ορθοδοξίας Βαρθολομαίος και αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Ιερώνυμος. Και μέχρι στιγμής τρεις μητροπολίτες, δεν κάνω τον κόπο να αναφέρω τα ονόματά τους, χαρακτήρισαν ντροπή μια τέτοια κομπανία. Εννοεί τους τρεις, Φραγκίσκο, Βαρθολομαίο, Ιερώνυμο.

Ένας μητροπολίτης είπε Προσεύχομαι να αναβληθεί η επίσκεψή του, εννοεί του Πάπα. Άλλος είπε ότι η άφιξη του Φραγκίσκου είναι μαχαιριά στην φιλτάτη πατρίδα μας, μάλιστα πισώπλατη μαχαιριά. Να συνεχίσω;

Άντε να πεις εσύ ο πονηρός ότι ο Πάπας της Ρώμης έρχεται στη Λέσβο για να πουλήσει το παραμύθι του. Να κάνει το θεατριλίκι του. Ότι η εκκλησία είναι κοντά στον αδύναμο. Θυμίζω τι είπε ο Φραγκίσκος για την Ειδομένη. Ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδέλφια. Να πέσουν τα τείχη, να ξεπεραστούν οι πόλεμοι. Αυτά τα ολίγα.

Φοβερό! Να μην πληρώνει φόρο, ούτε σέντσι, γι' αυτά που λέει ο κάθε ρασοφόρος. Που δεν εκπροσωπεί ποδοσφαιρική και προσκοπική ομάδα, αλλά τον Θεό. Και ζητάει όχι από τον δημιουργό του, αλλά (από ποιον;) να σταματήσουν οι πόλεμοι, να γίνουμε όλοι αδέλφια.

Τέλος πάντων, λέμε για τους δικούς μας μητροπολίτες. Τις φανατίλες. Ό,τι είναι ο Ολυμπιακός για τους βάζελους, έτσι είναι για τους σκληροπυρηνικους της ορθοδοξίας οι καθολικοί. Οι άνθρωποι με τη βοήθεια του Θεού βλέπουν μπάλλα, πριν μπει το γκολ.

Διαβάστε ακόμα:

Γαμώ την Αμερική και τις μπόμπες σας