ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο «ΔΡΑΚΟΣ ΤΟΥ ΣΕΙΧ ΣΟΥ»;

 

Τα συμπλέγματα του έχουν μεγάλο παρελθόν. Καταγόταν από φτωχή οικογένεια από τα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης. Ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός και κατά την διάρκεια του εμφύλιου πολέμου, άντρες του ΕΛΑΣ τον εκτέλεσαν μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του. Ο γιός του μεγαλώνοντας έγινε περιθωριακός τύπος, χωρίς καμία μόρφωση.

Ο Αριστείδης Παγκρατίδης γεννήθηκε το 1940, και πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου 1968. Ήταν θανατοποινίτης, ο οποίος θεωρήθηκε ότι ήταν ο «Δράκος του Σέιχ Σου» και εκτελέστηκε το 1968. Ως την τελευταία στιγμή υποστήριζε ότι ήταν αθώος και η υπόθεσή του προβλημάτισε πολλούς, με μερικούς να κάνουν λόγο για δικαστική πλάνη.

Κατά τα εφηβικά του χρόνια κλείστηκε σε αναμορφωτήριο στην Κέρκυρα μετά τη σύλληψή του για κλοπή ποδηλάτου. Εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, από οικοδομές, μέχρι και σε Λούνα Παρκ στον «γύρο του θανάτου». Κατηγορήθηκε επίσης για κατά συρροή ομοφυλόφιλες επαφές του (στο παρελθόν έκανε έρωτα με άντρες για να εξασφαλίσει ένα πιάτο φασολάδα) και θεωρήθηκε διεστραμμένος και επικίνδυνος. Η κοινωνική απομόνωση και η φτώχεια του, σε συνδυασμό με το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα της εποχής, μπορούν κατά πολλούς να εξηγήσουν γιατί κατηγορήθηκε ότι ήταν εκείνος ο «Δράκος του Σέιχ Σου», τον οποίο οι εφημερίδες της εποχής (π.χ. Ελληνικός Βορράς) τον αποκαλούσε «νεαρό ανώμαλο».

Το 1959, στο δάσος του Σέιχ Σου στην Θεσσαλονίκη έγιναν μια σειρά από εγκλήματα (βιασμοί και φόνοι) με στόχο κυρίως νεαρά ζευγάρια, για τα οποία θεωρήθηκε ύποπτος ο Παγκρατίδης. Έτσι τον συνέλαβαν μια μέρα μεθυσμένο, όταν αποπειράθηκε να μπει στο ορφανοτροφείο Μέγας Αλέξανδρος και κατηγορήθηκε ότι ασέλγησε σε βάρος ενός κοριτσιού.

Διαβάστε την αποκαλυπτική συνέχεια στο nikosonline.gr