ΒΑΡΕΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ

 

Σήμερα Τετάρτη θα δικαστούν στο αυτόφωρο οι γονείς του ανήλικου κοριτσιού που χάθηκε, που βρέθηκε κι ακόμα δεν έχουν καταλήξει τι ακριβώς συνέβη. Αν το κοριτσάκι εξαφανίστηκε μόνο του, αν το παραπλάνησε κάποιος, ποιος ξέρει για ποιο λόγο να απομακρυνθεί από τον παπού του, αν το έκλεψαν, αν μετάνοιωσαν που το βούτηξαν.

Δεν αναφέρω ονόματα, ούτε καν το μικρό του κοριτσιού. Όπως οι γονείς του κατηγορούνται ότι εξέθεσαν σε κίνδυνο την κόρη τους, έτσι κι εγώ δεν θέλω να κατηγορώ ο ίδιος τον εαυτό μου ότι εκθέτω τόσο το παιδί, όσο και μάνα, πατέρα του.

Άλλο είναι εκείνο που σημειώνεις. Να είσαι γονέας και να επιτρέπεις να σε κατηγορούν, να σε δικάζουν ξένοι για την όχι σωστή συμπεριφορά σου απέναντι στο δικό σου παιδί. Η ντροπή. Ακόμα κι αν έχεις με το μέρος σου όλα τα δίκαια. Όλες τις δικαιολογίες. Τι να τις κάνεις; Να δικαιολογηθείς στον δικαστή.

Ξένος άνθρωπος είναι ο δικαστής. Τη δουλειά του κάνει ο δικαστής, και καλώς την κάνει. Εσύ, ο γονέας πώς θα σηκώσεις το βάρος μιας τέτοιας κατηγορίας. Ότι δεν λειτουργείς ως αληθινός προστάτης του δικού σου παιδιού. Ότι στην πράξη δεν δείχνεις το επιβαλλόμενο ενδιαφέρον στο παιδί σου, με συνέπεια εκείνο να εκτεθεί σε κίνδυνο.

Διαβάστε ακόμα:

Στην πυρά ο μητροπολίτης επειδή είπε την αλήθεια