ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Περισσότεροι από χίλιοι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Ελληνικό έκαναν προχθές Δευτέρα απεργία πείνας! Με τη συμπαράσταση Ελλήνων οργανωμένων σε αντιρατσιστική οργάνωση διαμαρτυρήθηκαν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους στο εν λόγω κέντρο φιλοξενίας.

Την ίδια ημέρα, 9 Μαϊου 2016, η κυβέρνηση έκανε διαγωνισμό για 1.700.000 μερίδες φαγητού, για τους πρόσφυγες, αξίας 9.975.000 ευρώ!!! Υπολογίζεται ότι κάθε μερίδα τροφής κοστολογείται 5,8 ευρώ.

Τον διαγωνισμό προκήρυξε το Πολεμικό Ναυτικό για να μην…επιβαρύνεται ο δημόσιος προϋπολογισμός.

Προσοχή στα αριθμητικά δεδομένα του διαγωνισμού. Επαναλαμβάνω, 1,7 εκ. μερίδες ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ αξίας 10 εκ. ευρώ, ΜΟΝΟΝ για τους πρόσφυγες της Αττικής. Όχι τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σ' όλη την Ελλάδα. Μόνον γι' αυτούς που σιτίζονται στο Σχιστό, στο Λαύριο, στο Ελληνικό, όπου. Το ποσό θα επιβαρύνει το δημόσιο. Η Ευρώπη δίνει λεφτά μόνο αν ΜΚΟ ταϊζουν τους πρόσφυγες.

Πόσοι είναι οι πρόσφυγες σήμερα στην Ελλάδα; Αν λάβουμε υπ' όψιν την απάντηση του αρμόδιου υπουργού σε σχετική ερώτηση βουλευτή, πριν από δύο μήνες, οι πρόσφυγες είναι 911.000. Που σημαίνει ότι ο διαγωνισμός για τη σίτιση προβλέπει 1,7 μερίδες φαγητού για την Αττική, διότι αύριο, μεθαύριο αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων.

Μπίζνες. Η Ελλάδα άνοιξε… μαγαζί και δουλεύει με τους πρόσφυγες. Βρήκε «πελάτες» για να ξοδεύει το κράτος και κάποιοι να κονομάνε.

Διαβάστε ακόμα:

Για να μη σβήσει η Ελλάδα, θέλουμε μετανάστες