ΣΤΟ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ

 

Κατευθύνεσαι προς το κέντρο της Αθήνας. Να πας στη δουλειά σου το πρωί. Έχεις μπει στην εθνική οδό από Άγιο Στέφανο. Από Λυκόβρυση. Από Κιούρκα. Υποφέρεις. Και ως σκεπτόμενος πολίτης έχεις έτοιμη την απάντηση. Το μπουρδέλο είναι μπουρδέλο. Δεν αλλάζει αυτό που είναι επειδή ήρθε μία... άλλη κυβέρνηση. Ένα... άλλο κόμμα.

Καλύτερη κυβέρνηση είναι αυτή που θα κάνει καλύτερη τη ζωή μου. Για το συγκεκριμένο δρομολόγιο π.χ. στο κέντρο από Ψυχικό και Χαλάνδρι, Κηφισιά και Φιλοθέη να χρειάζομαι πέντε λεπτά τουλάχιστον πιο γρήγορα. Κι αν είναι δυνατόν να μου κοστίζει επίσης λιγώτερο η αγορά βενζίνης για το αμάξι μου.

Ήρθε μία... άλλη, μία... διαφορετική κυβέρνηση. Δεν το κατάλαβα! Φοβάμαι, μάλιστα, ότι δεν το κατάλαβε ούτε ο... νέος αρμόδιος υπουργός. Ότι η δουλειά του, η υποχρέωσή του, άσε τα μεγάλα λόγια, τα όνειρα, τα οράματα, οι ελπίδες, λέω, λοιπόν, ότι η δουλειά του, το καθήκον του είναι να δει τι θα κάνει γι' αυτό κι εκείνο το πρόβλημα.

Είμαι σίγουρος! Ότι το τελευταίο που σκέπτεται ο αρμόδιος υπουργός είναι να κάνει καλύτερη τη ζωή μου. Το κόβω το κεφάλι μου ότι είναι απίθανο κάποια στιγμή να του πει ο προϊστάμενός του, ο πρωθυπουργός του:

-Βρε άχρηστε, τίποτα δεν έκανες για το τράφικ στην εθνική οδό. Πώς να ανακάμψει η οικονομία, βρε όρθιε μαλάκα, όταν φορολογώ περισσότερο τον βιοτέχνη, τον μικροεπιχειρηματία από τη μία και από την άλλη ο φουκαράς για να μετακινηθεί ξοδεύει περισσότερο χρόνο και χρήμα.

Γαμιέσαι μέσα στο αυτοκίνητο για να «περάσεις» την εθνική οδό, σα να οδηγείς σε ναρκοπέδιο, να προσπαθείς να ξεφύγεις ανάμεσα σε νταλίκες και μοτοσυκλέτες. Το χειρώτερο; Ότι η κυβέρνησή σου, η κάθε κυβέρνησή σου, σημερινή και χθεσινή, προχθεσινή και αυριανή, είναι μόνο λόγια. Την πληρώνεις μόνον για να αντιπολιτεύεται. Η κυβέρνηση να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση. Κι εγώ ο μαλάκας χάνω το μεροκάματο μέσα στο αυτοκίνητο, χάνω εργάσιμο χρόνο στο δρόμο.

Διαβάστε ακόμα:

Πιάνει δουλειά η λαιμητόμος