ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

 

Το Αιγαίον είναι το «Λευκό Πέλαγος», για τους Βούλγαρους. Έτσι το λένε, μπιάλο μόρε. Άσπρη θάλασσα, δηλαδή. Αυτοί έχουν το τσέρνο μόρε, τη Μαύρη Θάλασσα, ίσως γι' αυτό αποκαλούν μπιάλο μόρε το Αιγαίον.

Μετά την «αλλαγή» του 1989, δηλαδή μετά την απομάκρυνση από την εξουσία των κομουνιστικών κομμάτων στην Ανατολική Ευρώπη, η Μαύρη Θάλασσα εξελίχθηκε σε αξιοπρόσεκτο τουριστικό προορισμό των βορειοευρωπαίων. Όχι των Βούλγαρων(!), που όλο και περισσότερο ανακαλύπτουν το λευκό πέλαγος, το Αιγαίον. Την πρώτη θάλασσα της γης. Ό,τι πιο ευλογημένο υπάρχει στον πλανήτη.

Από χρόνο σε χρόνο, από καλοκαίρι σε καλοκαίρι κάνει ρεκόρ ο τουρισμός στη Μαύρη Θάλασσα. Που πραγματικά σε σύγκριση με τον Αιγαίον είναι... μαύρη θάλασσα. Πλησιάζεις με μαγιώ στην παραλία και δεν κάνεις κέφι να μπεις στη θάλασσα. Είναι νερά που σε διώχνουν. Σα να συγκρίνεις πέτρες με διαμάντια είναι η διαφορά της μαύρης με τη «λευκή» θάλασσα.

Κι όμως! Το Μπουργκάς τραβάει κόσμο. Και η Βάρνα. Κτίζονται συνεχώς ξενοδοχεία και η ζωή η νυχτερινή προσφέρει συναρπαστικά events. Κάθε τουρίστας, Γερμανός, Ρώσος, όποιος, πάει στη Μαύρη Θάλασσα είναι απώλεια για την Ελλάδα. Να μην κάνουν τον κόπο να 'ρθουν στον Παράδεισο και να προτιμούν την «κόλαση» της βουλγαρικής θάλασσας. Ήττα της τουριστικής Ελλάδος. Ντροπή της Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμα:

Μετά από πόσα ραντεβού να πηδηχτείτε