ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ...

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα πυροδοτούν ακραίες ανθρώπινες συμπεριφορές. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγήσει κανείς τις αποδοκιμασίες κατοίκων της Καλαμάτας κατά των υπουργών που επισκέφθηκαν την πόλη τους μετά την φονική πλημμύρα, αλλά και την εμμονή του δημάρχου να παριστάνει τον ανταποκριτή των καναλιών της Αθήνας την ώρα που έπρεπε να συντονίσει τα συνεργεία για την ανακούφιση των συμπολιτών του.

Ας δούμε την πρώτη ...ακρότητα. Τους Συριζαίους, λοιπόν, μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς για πολλά. Αδυνατίζει πολύ το κατηγορητήριο, όμως, όταν τους ζητεί ευθύνες για τα έργα υποδομής στη Μεσσηνία, έργο που θα έπρεπε να είχε διευθετηθεί είτε από τις προηγούμενες πρασινογαλάζιες κυβερνήσεις, είτε από τον πρασινογαλάζιο περιφερειάρχη είτε από τον γαλάζιο δήμαρχο.

Ας τους έβριζαν τους υπουργούς μια και τους είχαν μπροστά τους για το μνημόνιο, για τις συντάξεις, τη φορολογία, για, για... Βεβαίως πήγαν κι αυτοί κουστουμαρισμένοι να ακροαστούν τους κατεστραμμένους. Θα έπρεπε να περιμένουν την επίθεση. Ευτυχώς είχαν την πρόνοια να μην απαντήσουν.

Πάμε τώρα στον δήμαρχο. Θυμάμαι τους σεισμούς του 1986 στην Καλαμάτα. Είκοσι πέντε νεκροί, 300 τραυματίες, τα μισά σπίτια ακατάλληλα. Τρεις ανθρώπους θυμάμαι να τα έχουν δώσει όλα. Τον δήμαρχο Σταύρο Μπένο, τον υπουργό Γιώργο Γεννηματά και τον βουλευτή της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Ακοίμητοι φρουροί στα χαλάσματα. Για μήνες. Ούτε τηλεοράσεις, ούτε ραδιόφωνα. Φοβερή δουλειά. Ιδιαίτερα ο Μπένος. Ταυτίστηκε με την πόλη και ήταν ο πρωτεργάτης της αναγέννησης της Καλαμάτας. Βεβαίως, άλλοι καιροί, άλλα ήθη. Γι' αυτό και το αναφέρω. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλούν ακραίες ανθρώπινες συμπεριφορές. Και προς τη θετική κατεύθυνση, φυσικά.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ληστής που δεν τιμωρήθηκε