ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

Είσαι πολιτικός, άνδρας, γυναίκα άσχετο. Υποψήφιος κόμματος. Υποστηρίζεις ότι έχεις αρχές. Ότι εκπροσωπείς κόμμα ιδεολογίας. Και βγαίνεις στη γύρα να πείσεις τον κάθε ψηφοφόρο, ακόμα κι εκείνον που πολιτικά, ιδεολογικά ανήκει σ' άλλο χώρο.

Δεν κατάλαβα. Όπως έχει ιδεολογία ο κομουνιστής, ο σοσιαλιστής, έτσι έχει τα πιστεύω του και ο κάθε πολίτης. Όπως διαφημίζει τα συν του καπιταλισμού ένας πολιτικός, έτσι κάποιος πολίτης έχει τις προσωπικές του διαφορές.

Το θεωρώ πορνεία να ζητάει ψήφο ο πολιτικός από ψηφοφόρο διαφορετικής θέσης. Όταν, μάλιστα, δεν τον ενδιαφέρει να τον πείσει π.χ. για το καλό του καπιταλισμού ή του σοσιαλισμού, αρκεί να καταφέρει να πάρει τη ψήφο του πολίτη.

Η πόρνη, κι αυτό δεν είναι προς κατηγορία, σηκώνει τα πόδια στον κάθε πελάτη. Το ίδιο και ο πολιτικός, όμως. Δεν λέει «όχι» σε κανέναν.

Ο Σύριζα για παράδειγμα. Είναι κόμμα σοσιαλιστικό. Κόμμα, όχι μαγαζί. Πώς θα πετύχει το σοσιαλισμό, αν δεν στηρίζεται δημοκρατικά σε ψηφοφόρους συνειδητούς σοσιαλιστές; Πώς ένα κόμμα θα προχωρήσει σε τομές, αλλαγές, όταν έχει εκλεγεί από πολίτες που ιδεολογικά είναι αντίπαλοι;

Τις σκέψεις αυτές κάνω με αφορμή την 30χρονη κυρία Φιλομένα Μαστραμαρίνο, που πριν τρία χρόνια ήταν υποψήφια με το δημοκρατικό κόμμα της Ιταλίας. Με το «καλλιτεχνικό» ψευδώνυμο «Μαλένα» το πρώην κομματικό μέλος έγινε ηθοποιός σε τσόντες με τη φιλοδοξία να εξελιχθεί σε πορνοστάρ.

Με μια εντελώς πολιτική δήλωση η Μαλένα πλέον είπε ότι εγκατέλειψα την πολιτική για να εκφράσω την ερωτική μου πλευρά. «Έχω ανοικτή, ελεύθερη σεξουαλικότητα. Είμαι έτοιμη για όλα, να μην κρατάω ανενεργή την παχνιδιάρικη διάσταση του χαρακτήρα μου. Ελπίζω να παραδειγματιστούν από εμένα πολλά κορίτσια».

Διαβάστε ακόμα:

Ακατανίκητη δύναμη τον έστελνε στο κρεββάτι της