ΤΟ «ΠΑΤΡΙΚΟ» ΧΑΔΙ ΕΚΡΥΒΕ ΠΟΛΛΑ...

 

Κάθεται στα γόνατα του 44χρονου η 13χρονη Πετρή, πρώτη φορά μαζί του σε τέτοια επαφή σωματική, τόσο έντονη. Με θρασύτητα και συνάμα αθωότητα κωλοπετσωμένης γυναίκας, όλο τσαχπινιά, του λέει...

-Θείε, θέλω να σου ζητήσω μία χάρη...

Το ελαφρύ νυχτικό της αφήνει ακάλυπτους τους ζουμερούς μηρούς της. Από το μάτι του αρσενικού δεν κρύβονται τα ανθηρά στήθη της, για τα οποία θα ήταν υπερήφανη και μία κοπέλλα δύο-τρία χρόνια μεγαλύτερη.

Δύο καθάρματα, η ανήλικη ανηψιά και ο κηδεμόνας της, έχουν αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να ανοίξουν λογαριασμό. Τι θέλει, τι περιμένει ο καθένας από τον άλλον. Η Πετρούλα από μωρό υιοθετήθηκε από τον αδελφό του πατέρα της, όταν έχασε τους γονείς της σε δυστύχημα αυτοκινητικό.

Τρία πράγματα βλέπει η πιτσιρίκα στον θείο της. Ότι είναι άνδρας. Ότι έχει λεφτά. Και ότι κινείται στον κόσμο που εκείνη ονειρεύεται να κατακτήσει. Για να πετύχει το στόχο της δεν αισθάνεται να υπάρχει κάτι ικανό να την εμποδίσει.

Αρκετά μεγάλη πια η Πετρούλα, πατημένα τα 13, μεταφράζει δίχως αμφιβολίες εδώ και ένα-δύο χρόνια το βλέμμα του θείου της όποτε τον συλλαμβάνει να την κλεφτοκυττάει. Μόλις πριν λίγες ημέρες τους άδειασε τη γωνία η Μάρω, η επίσημη αγαπημένη του, που τα τελευταία πέντε χρόνια είχε εγκατασταθεί στο σπίτι τους. Δεν φαινόταν ότι θα χώριζαν, όπως τελικά προέκυψε, μάλιστα τόσο απρόσμενα.

Αποτυχημένος τραγουδιστής στα νιάτα του ο Χρήστος, πετυχημένος νταραβεριτζής και μέσα σ’ όλα, σε μπίζνες καλλιτεχνικές, νόμιμες και σκοτεινές. Με συναλλαγές ατζέντη, όχι μόνον στη showbiz. Πρόσωπα που η Πετρούλα τα έβλεπε στην τηλεόραση, τα συναντούσε και στο σπίτι τους, όπως άκουγε τον θείο της να συνομιλεί τηλεφωνικά μαζί τους. Τυχερή που τον έχει θείο, και ζει στο σπίτι του, και δεν είναι κόρη του.

Ένα άγγιγμα στο μπράτσο της ήταν αρκετό στον Χρήστο να αιματώθει όλο του το σύστημα. Να στεγνώσει το στόμα του, να χάσει τη φωνή του, να ανέβει ο σφυγμός του. Και να, που για πρώτη φορά, τούτη τη στιγμή, η Πετρή βρίσκεται στην αγκαλιά του. Στα γόνατά του επάνω. Το ψεύτικο χαμόγελο στα μάτια της μπερδεύεται με τα φλογισμένα μάγουλά της.

-Θείε, θέλω να σου ζητήσω μία χάρη..

«Δεν σου υπόσχομαι τίποτα, αν προηγουμένως δεν ξέρω τι εσύ έχεις να μου ανταποδώσεις...» της αποκρίνεται με κέφι και πονηρά.

-Εγώ τι έχω να σου δώσω, καλέ θείε;

«Στο έχω πει κι άλλες φορές. Ένα άτομο με αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία, όπως εσύ φιλοδοξείς να γίνεις, ποτέ δεν ζητάει κάτι, από τον οποιονδήποτε, αν δεν είναι σε θέση να αποδείξει πως είναι άξιος του δώρου, της χάρης που περιμένει...»

Με λοξό χαμόγελο ο άνδρας την ψάχνει στα μάτια. Την ζυγίζει πόσο έτοιμη, πόσο ώριμη να προχωρήσει είναι αυτή σε ό,τι επιφυλάσσει τούτο το σκηνικό ανάμεσα τους. Αν θα ‘ναι κι εκείνη το ίδιο τολμηρή όπως εκείνος...

-Να μου αγοράσεις ένα ρολόι σαν κι αυτό που φορούσε η Μάρω..., επιμένει η ανηψιά.

Ο άνδρας σκέπτεται γοργά. Μήπως το ρολόι είναι αφορμή να έρθει τόσο «κοντά» του, να δέχεται κάθε «πατρικό»χάδι του, να μην «καταλαβαίνει» τον ερωτισμό της κάθε χειρονομίας του στο σχεδόν ημίγυμνο κορμί της.

«Ρολόι γυναικείο...Μπα! Έγινες κιόλας γυναίκα, έτσι νομίζεις;...».

-Δεν είμαι και μικρή...

«Είμαι σίγουρος ότι κάθε άνδρας σε βλέπει πλέον σα γυναίκα, όμως εσύ αισθάνεσαι πως δεν είσαι μόνον 13 χρονών;..., ότι πράγματι είσαι πολύ...ανεπτυγμένη για την ηλικία σου...».

-Θα μου κάνεις τη χάρη; Το ίδιο ρολόι θέλω, όπως της Μάρως.

«Σύμφωνοι! Αρκεί να μου δώσεις ένα φιλί...».

Πριν προλάβει να ολοκληρώσει το αίτημά του, εκείνη έπεσε ολόκληρη επάνω του και του έδωσε ένα ρουφηκτό φιλί στο μάγουλο.

«Τι ήταν αυτό! Με κοροϊδεύεις...» της είπε μ’ ένα ευτυχισμένο παράπονο. «Στο μάγουλο φιλί δεν πιάνεται! Αξίζεις το ρολόι όταν με φιλήσεις στα χείλη...».

Η «απαίτηση» του θείου κράτησε την ατμόσφαιρα στον ίδιο τόνο. Ευχάριστο, διασκεδαστικό. Με έντονη τη διάθεση ελευθεριότητας και στους δύο. Το κορίτσι δίστασε για ενάμισυ δευτερόλεπτο, όχι πως δεν το άκουσε καλά, απλά αιφνιδιάστηκε όταν της ζήτησε να τον φιλήσει, όπως κάνουν ένας άνδρας και μία γυναίκα.

Ακούμπησε προσεκτικά τα χείλη της στα δικά του. Όταν αποτραβήχτηκε η Πετρή τον κύτταξε στα μάτια, εξεταστικά. Σιωπηλά. Σε κατάσταση αναμονής.

Της χάιδεψε τα μαλλιά. Τρυφερά και ψιθυριστά της είπε όσο οι ματιές τους παραμένουν σταυρωμένες: '' Δεν δίνεις το φιλί σου, χωρίς να ζητήσεις και το φιλί του αλλουνού...Θέλω να πω ότι όταν φιλάς στο στόμα κάποιον έχει συνέχεια το πράμα, σε φιλάει κι ο άλλος... Προσπάθησε μία φορά ακόμα...,κι εγώ θα σου δείξω τι μπορείς να νοιώσεις μ’ ένα φιλί, πραγματικό...Το θέλεις;»

Το κορίτσι δεν απάντησε με τη φωνή της, παρά μόνο με τα χείλη της στα δικά του, που αυτή τη φορά άνοιξαν και άπλωσε τη γλώσσα του μέσα στο στόμα της.

Διαβάστε ακόμα:

Τι «βλέπουν» με κλειστά μάτια οι γυναίκες