ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΔΟΙΟ...

 

Οι ενοχές στον έρωτα, που δεν είναι δικές μας, μοιάζουν με τσίμπλες στα μάτια. Δεν σ’ αφήνουν να δεις καθαρά. Η χριστιανική θρησκεία ενοχοποιεί ακόμα και το ερωτικό σκίρτημα στη θέα του άλλου. Και το βλέμμα αμαρτάνει. Αν τους παίρναμε στα σοβαρά θα ήμασταν όλοι θεόστραβοι.

Πολιτισμός νοείται η διαρκής προσπάθεια του ανθρώπου να ελέγξει τη φύση. Όλοι οι πολιτισμοί προσπαθούν να έχουν κάποιον έλεγχο στα σεξουαλικά ένστικτα, τα οποία είναι εντελώς εγωιστικά και καταστροφικά για την κοινωνία.

Γι’ αυτό ο Φρόιντ θεώρησε τον πολιτισμό «πηγή δυστυχίας». Η φύση υποκαταστάθηκε ολικά από το νόμο.

Πολύ συχνά κάποιοι άνθρωποι ανησυχούν και διαμαρτύρονται ότι στην εποχή μας γίνονται πράγματα ανήκουστα. Ότι επικρατεί «έκλυση ηθών». Δεν υπάρχει τίποτα πρωτόγνωρο. Τα νέα ερωτικά κόλπα είναι πολύ παλιά. Εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια τίποτα πραγματικά νέο δεν έχει προκύψει στην ερωτική πράξη.

Ό,τι διαβάσατε δεν είναι του αποδυτηριάκια. Είναι απόσπασμα από το τελευταίο βιβλίο «Σχέσεις» του Διονύση Χαριτόπουλου, έκδοση Τόπος, τηλ. 210. 82.228.35, toposbooks.gr. Απώλεια όποιος δεν το αγοράσει, έτοιμη μασημένη τροφή για ό,τι σχετικό με τον έρωτα και το γαμήσι. Αδικεί το βιβλίο ο τίτλος του, «Σχέσεις».

Αναδημοσιεύσα μια σελίδα από τον Χαριτόπουλο αντί για σχόλιο του αποδυτηριάκια στην κουβέντα της οσκαρικής Καίητ Μπλάνσετ σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο δημοσιογράφος έμεινε άγαλμα, το κοινό στο στούντιο ενθουσιάστηκε και ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Ευχάριστα κυλούσε η συνέντευξη της 48χρονης Αυστραλέζας στάρ, μητέρας τεσσάρων παιδιών. Κάποια στιγμή ρωτάει ο εκπομπάρχης «Σ’ αυτόν τον βίαιο κόσμο ποιά είναι η δική σου στάση, η πυξίδα της ηθικής σου;...».

-Το αιδοίο μου!

Αυτή ήταν η απάντηση της Κάθρην «Καίητ» Μπλάνσετ. Το είπε απλά, ξεκάθαρα, αβίαστα. Δηλαδή; «Η φύση μου» ήταν σα να απαντούσε η ηθοποιός. Ναι, γιατί βούτηξα μέσα στο βιβλίο του Χαριτόπουλου, επειδή είναι προσκύνημα και αποθέωση μαζί της φύσης μας, όπως αυτή εκδηλώνεται και στον έρωτα, και στην σεξουαλική επιθυμία.

Το αιδοίο, βέβαια, και το πέος είναι φύση, είναι αλήθεια, αλλά έχουν και ηθική. Αλλοίμονο να τα ντύνουμε με κολασμό και να μη εισπράττουμε τις ευλογίες της φύσης.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΘΕΟΣ ΦΩΤΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΣΣΑΡΗ... «ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ»