Μια βολτα στο Κουκακι

 

Είχα πάει για ένα καφέ στο Κουκάκι, και μετά βρεθήκαμε με την παρέα σ' ένα εξαιρετικό μέρος. Σας έχω πει ό,τι καλό δοκιμάζω, βλέπω ή μου λένε θα σας το γράφω. Το Drupes & Drips μπορεί αρχικά να μη σου γεμίζει το μάτι, αλλά μόλις δοκιμάσεις το ερωτεύεσαι.

Για εμάς που δεν ξέρουμε τι είναι το «spritz», σας λέω ότι πρόκειται για low alcohol drink. Από ανάγκη το ανακάλυψαν οι Ιταλοί φίλοι μας, στην προσπάθεια τους να κάνουν πιο «ελαφριά» τα υψηλόβαθμα κρασιά και πρόσθεσαν σόδα. Έτσι δημιουργήθηκε το spritz.

Στο Κουκάκι λοιπόν, ο Αρτέμης Παπαδόπουλος έφτιαξε ένα μικρό χώρο στην οδό Ζήτρου που φημίζεται για τα αυθεντικά και παγωμένα του spritz, αλλά και για τις απίστευτες και φρεσκότατες γεύσεις από την Ιταλία (και την Ελλάδα).

Η χαλαρή ατμόσφαιρα του wine bar έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου, που το επιλέγει για να απολαύσει έναν αυθεντικό εσπρέσο, ένα καλό και ποιοτικό ιταλικό κρασί ή ένα κοκτέιλ χαμηλών αλκοολικών βαθμών (με Aperolή Campari, με Prosecco ή ξηρό κρασί) και να μυηθεί στις γεύσεις των ντόπιων και εισαγόμενων αλλαντικών και τυριών, όπως για παράδειγμα το…

Διαβάστε την συνέχεια στο nikosonline.gr