ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙ… ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ

 

Περίεργο και ακαταλαβίστικο. Από ένα ρολό χαρτί υγείας στα χέρια του Ανδρέα Παπανδρέου. Τι είναι αυτό; Το διέπραξαν άγνωστοι, βέβαια, στο άγαλμα του αξεπέραστου λαοπλάνου που βρίσκεται στην Καλαμαριά. Αναρωτήθηκα αρκετά, γιατί χαρτί υγείας, και τελικά εγκατέλειψα την προσπάθεια μου να πιάσω το νόημα. Το συμβολισμό.

Τι να σημαίνει το χαρτί, που χρησιμοποιείται στην τουαλέτα, στα ανοικτά χέρια, τη γνώριμη και πολύ συνηθισμένη στον Ανδρέα θεατρική κίνηση.

«Να, το χαρτί που σας προτείνω για να καθαρίζετε τις βρωμιές σας!», μήπως εννοούν οι άγνωστοι, ότι υποτίθεται λέει προς τον λαό ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ;

Δεν κολλάει αυτό. Ο Ανδρέας, όπως όλοι οι πολιτικοί, θεωρούν ότι ο λαός είναι αγνός κι αξίζει κάθε προσφορά. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο παικταράς βοήθησε τον γίγαντα λαό.

Νομίζω ότι αντί για χαρτί υγείας, θα ταίριαζε περισσότερο να «δώσουν» στα χέρια του αγάλματος ένα κουτί προφυλακτικά. Όχι, δεν εννοώ ότι ο Ανδρέας πήδηξε τον λαό χωρίς προφυλακτικά. Τη δουλειά την έκανε, να το αναγνωρίσουμε αυτό, με προφυλακτικά, και με χάδια και πολύ καλά λόγια ερωτικά.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ;