Ο ΤΖΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

 

Γιατί, λες, το άτομο που κυκλοφορεί σα σελέμπριτης και το κοζάρεις που και που στην τηλεόραση παίρνει κοκαΐνη; Κουβέντα να κάνουμε με αφορμή το ντου της δίωξης ναρκωτικών σε μία από της κυριλάτες πιάτσες του Κολωνακίου. Σ’ αυτό το υπερπολυτελείας ασιάτικο ρεστωράν.

Έβλεπαν το άτομο στο κανάλι να βγαίνει αίμα από τη μύτη του και μόνον οι μπασμένοι το υποψιάστηκαν. Ότι ρουφάει σκόνη. Δεν γλυτώνεις μόνο απ’ αυτό όταν γίνεις κανονικός χρήστης. Θα βραχνιάσει και η φωνή, θα ‘χει αϋπνίες και εύκολα να πέσει στην κατάθλιψη.

Κοκαΐνη. «Φάρμακο» εξαιρετικά επικίνδυνο και εθιστικό. Από το φυτό κόκα. Την καπνίζεις, τη σνιφάρεις και τη ρίχνεις με ένεση στη φλέβα. Ευφορία, βέβαια. Μία διέγερση, και μία αυξημένη ενεργητικότητα.

Το άτομο ψάχνεται να φθάσει υψηλά. Να κρατηθεί υψηλά στη δουλειά του. Και φτιάχνεται. Και πιάνει τα high του. Παίζοντας τζογαδόρικα με την αυτοκαταστροφή. Όσο πιο καθαρή είναι η κοκαΐνη, τόσο πιο ισχυρή η τοξικότητα της. Η βόλτα στον κόσμο των παραισθήσεων οδηγεί σε παράνοια, σε καρδιακή ανακοπή, σε θανατηφόρο πυρετό.

Κι άντε το ‘κοψε. Δεν είναι εύκολο. Θα τον αγκαλιάσει το άγχος, μέχρι που θα μπουν ιδέες για αυτοκτονία. Συμπέρασμα. Ου μπλέξεις.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Ο ΧΑΣΙΚΛΗΣ