Σχολικο bullying μεχρι αυτοκτονιας

 

Υπάρχουν 13 λόγοι και 13 επεισόδια για να «ρουφήξουμε» κυριολεκτικά μια Αμερικανική τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα «Thirteen Reasons Why» (2007) του Jay Asher. Το βιβλίο προσαρμόστηκε σε σενάριο από τον Brian Yorkey για το Netflix- και πολύ απλά μας λέει ότι ο σχολικός εκφοβισμός σε συνδυασμό με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πολύ εκρηκτικό συνδυασμό.

Στην σειρά παρακολουθούμε μια μαθήτρια λυκείου, την Hannah Baker, που αυτοκτονεί. Δύο βδομάδες μετά τον θάνατο της ο συμμαθητής της Clay Jensen βρίσκει έξω από τη πόρτα του σπιτιού του ένα πακέτο με το όνομά του. Όταν το ανοίγει, βλέπει μπροστά του κασέτες που έχουν ηχογραφηθεί από τη Χάνα.

Υπάρχουν 13 διαφορετικές ηχογραφήσεις, ο Κλέι βάζει την πρώτη κασέτα να παίξει… Και εμείς μέσω των κασετών και της αφήγησης της Χάνα, βλέπουμε σε flash back αλλά και στον παρόντα χρόνο όλη την ιστορία. Την ιστορία των παιδιών που χωρίς να το καταλάβουν καταστρέφουν τις ζωές κάποιων άλλων παιδιών που κάποια- όπως η Χάνα- καταλήγουν στην αυτοκτονία.
Και όσο περνούν τα επεισόδια, τόσο το δράμα κορυφώνεται…

Διαβάστε την συνέχεια δείτε το video στο nikosonline.gr