ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΑΛΕΜΕΝΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

Αυτό συμβαίνει μόνο στην Αμερική. Παρασυμβαίνει. Κάθε τόσο ένας βλαμμένος μπουκάει σε σχολείο και σκορπάει θάνατο. Στα τυφλά. Γιατί τέτοια φονικά στις ΗΠΑ; Και γιατί πάντα σε σχολείο; Κι όχι σε εκκλησία. Σε γήπεδο. Σε σινεμά. Σε νοσοκομείο. Σε ντίσκο.

Προχθές 17 νεκρούς μέτρησαν σε σχολείο, στην Φλόριντα. Ένα ακόμα επεισόδιο αιματηρής επίθεσης σε σχολείο. Και δεν προκάλεσε την έκπληξη!!! Όσο κι αν δεν συμβιβάζεται το μυαλό του κανονικού ανθρώπου στην ανεξήγητη τραγωδία, που όμως επαναλαμβάνεται συχνά. Συχνότατα.

Ανατριχιατικό. Κάθε μήνα στις ΗΠΑ γίνοντα πέντε(!!!) παρόμοιες μπούκες, όχι όλες βέβαια με θύματα, οργανωμένες από αποφασισμένους να χύσουν αίμα.

Ανυπεράσπιστη είναι η κοινωνία. Τι, αλήθεια, να είναι σε θέση να κάνει για να προβλέψει, να αποτρέψει το μακελειό σε σχολείο; Τίποτα. Ακόμα κι αν ο σαλεμένος είχε προειδοποιήσει. Κάποια στιγμή, από το πουθενά σφυρίζουν οι σφαίρες και ξαπλώνουν αθώους και έκπληκτους μαθητές.

Δεν γίνεται να παίρνουν σοβαρά τις απειλές του όποιου προβληματικού ανήλικου. Ούτε τα σχολεία να λειτουργούν μέσα σε στρατώνες, με μέτρα ασφαλείας υψηλής προστασίας.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΜΕΓΑ ΦΟΝΙΚΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ