ΤΟ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟ ΠΛΟΥΣΙΟΚΟΡΙΤΣΟ

 

Όταν το κορίτσι λιποθύμησε από το ξύλο, τα χαστούκια και τις κλωτσιές που άρπαξε, γεμάτη αίματα στο πρόσωπο και σε κάποια σημεία του σώματος, τότε ο νέος έδωσε εντολή στα χέρια και τα πόδια του Παύσατε πυρ. ''Καλά της έκανα... '', σκέφθηκε. ''...Της άξιζε, για να είμαι δίκαιος αυτή η ανώμαλη έπρεπε να φάει κι άλλες μάπες. Ποιον με πέρασε; Κάποιον από τους ψευτογκόμενους που τραβιότανε και τον έκανε ό,τι ήθελε;''. Ο άντρας τηλεφώνησε στην κολλητή της

- Έλα να μαζέψεις το μουρλό, είναι εδώ στο διαμέρισμά της, παριστάνει τον ψόφιο κοριό, αν χρειαστεί τράβα την στο νοσοκομείο. Εμένα να μη με ξαναενοχλήσει...

Η Μπελίνα, από το Βελουδία το έκανε Μπέλα και Μπελίνα, βλέπει το πρόσωπό της στον καθρέπτη και ορκίζεται ότι ο Πέτρος, αυτός που την τσαλάκωσε, θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Κανείς άλλος δεν είχε σηκώσει χέρι επάνω της. Πως και δεν την σκότωσε ο παλιάνθρωπος. Ο φαντασμένος. Τηλεφωνεί στον πατέρα της και τα λέει όλα, με μπόλικη σάλτσα δικής της παραγωγής.

- Δεν είσαι πατέρας μου αν δεν τον τιμωρήσεις! Να στείλεις τους μπράβους σου να του κάνουν χειρότερα απ' αυτά που ο αλήτης έκανε σε μένα.

Ίσως το πιο κακομαθημένο πλάσμα που κυκλοφορεί στην Αθήνα είναι η Μπελίνα Χατζηφώτη, μοναχοκόρη του εφοπλιστή, ο οποίος ξαναπαντρεύτηκε λίγο μετά το χωρισμό του από την πρώην τραγουδίστρια, μητέρα της Μπελίνας. Είχαν γνωριστεί όταν ο πρώην ναυτικός πράκτωρ Διογένης Χατζηφώτης είχε πια αρχίσει να ανοίγεται στο πέλαγος, μικρός ακόμα πλοιοκτήτης. Σήμερα έχει ένα στόλο από 12 καράβια κι ένα μονάχα πρόβλημα στη ζωή του. Την 19χρονη κόρη του, με την οποία δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Κορίτσι απείθαρχο, ατίθασο, ασυνεννόητο, ικανό να σπάσει τα νεύρα στον καθένα.

Πατέρας και μητέρα, που κι εκείνη μετά το διαζύγιο βρέθηκε με πακέτο στην άκρη, δεν έχουν καμία επαφή. Και οι δυο τους έχουν σηκώσει τα χέρια, αδύναμοι να κουμαντάρουν την κόρη τους, που τόσο αδικαιολόγητα γίνεται επιθετική, αναιδέστατη, μάλιστα ξεπερνώντας τα όρια χυδαιότητας. Αντί, μάλιστα, να απολογείται για τη σκανδαλώδη ζωή της, είναι αυτή που κάνει την εισαγγελέα και στους δυο γονείς της.

Ό,τι είναι απαγορευμένο, καταστροφικό, ανεπίτρεπτο, το υιοθετεί η Μπελίνα. Ξενυχτάει, καπνίζει, πίνει, ξοδεύει αλογάριαστα, άλλωστε έχει την υψηλή τέχνη να βουτάει χοντρά χαρτζηλίκια και από την μητέρα της και από τον πατέρα της. Είδωλό της η Πάρις Χίλτον. Γνωρίζει τα πάντα γι' αυτήν, παρακολουθεί κάθε κίνησή της, έχει φτιάξει το “Αρχείο Πάρις”, όπου καταγράφει κάθε δραστηριότητα της κληρονόμου των Hilton. Δεν της έχει φύγει η ιδέα να κάνει επέμβαση στο στήθος της, να μικρύνει τα βυζιά της, να είναι ίδια όπως της Πάρις Χίλτον. Χωρίς υπερβολή η Αμερικανίδα είναι ένα τσόλι σε σύγκριση με την κινηματογραφική ομορφιά της Μπελίνας. Διαβολική ψυχή, όμως αγγελική ομορφιά, θα συμφωνήσουν και όσοι την αντιπαθούν.

Γνώρισε τον Πέτρο σε κλαμπ και του την έπεσε κατ' ευθείαν. Ποιος, αλήθεια, να αντισταθεί σε ένα θεϊκό πλάσμα. Ο 28χρονος γνώριζε το όνομά της, όχι το χαρακτήρα της. Άτομο συγκροτημένο, στέρεο ο γιος βιομήχανου πλαστικών, αμερικανοαναθρεμμένος, ένοιωσε ευτυχής όταν την πήρε στην αγκαλιά του. Σώμα φιδίσιο, λείο, καυτό, με πόδια μακριά, αναλογίες που κτυπάνε στον εγκέφαλο.

Μετά από ένα δεκαήμερο ο Πέτρος κατέληξε. Δεν πάει άλλο. Διαφορετικά αν συνεχίσει με την Μπελίνα, να ρουφάει τους χυμούς από το πιο μαγικό κορμί που έχει γνωρίσει, τότε σίγουρα η γκόμενα θα τον στείλει σε ψυχίατρο. Επειδή πάντα η Μπελίνα, το διαρκές έγκλημα, η αδιόρθωτη, η αμετανόητη, θα το ρίχνει στις δικαιολογίες, στις συγγνώμες και ποτέ δεν θα αναγνωρίζει την πράγματι αλλοπρόσαλη συμπεριφορά της. Μέχρι πότε, λοιπόν, να την ανέχεται ο Πέτρος; Μέχρι πότε θα θολώνει το μυαλό του από την ξεχωριστή κορμοστασιά της;

Δύο μέρες αφ' ότου βγήκε απο το νοσοκομείο η Μπελίνα του τηλεφώνησε: “Αλήτη! Ο πατέρας μου θα σου κόψει τα χέρια. Του τα είπα όλα...”.

Της έκλεισε το τηλέφωνο. Αυτή τον ξανακάλεσε. Την άφησε πρώτα να βγάλει όλη την υστερία της και με ήρεμο τρόπο την έκανε κομμάτια: ''Καλύτερα να πάρεις τα χάπια σου... Και πες στον πατέρα σου ότι μετά από μία ώρα θα βρίσκομαι στο “Sharah's”, το ρεστωράν της Γλυφάδας, και επειδή δεν με γνωρίζει θα με βρει εύκολα, θα είμαι με την Σοφία Διομήδους...”. Άκουσε το όνομα της πασίγνωστης ηθοποιού η Μπελίνα και της έφυγε το τηλέφωνο από τα χέρια.... “Ο αλήτης τόσο γρήγορα βγαίνει μ' άλλη” σκέφθηκε.

Ο πατέρας της Μπελίνα τηλεφώνησε στον Πέτρο. “Όποτε θέλετε να συναντηθούμε, κύριε Χατζηφώτη, είμαι στη διάθεσή σας”. Ο εφοπλιστής επισκέφθηκε τον νέο στο γραφείο του. Ευγενέστατος άνθρωπος, δεν άργησε να βγάλει τον πόνο του για την κόρη του. Έτσι σε φιλική ατμόσφαιρα έγινε η απολογία του Πέτρου: “Κύριε Χατζηφώτη, δεν έχω φερθεί με βία σε γυναίκα. Και δεν θέλω να μου ξανασυμβεί αυτό, γι' αυτό ούτε που περνάει από το μυαλό να τα ξαναφτιάξω με την κόρη σας, η οποία υποψιάζομαι πως θα ήθελε να επανασυνδεθούμε... Δεν μ' αρέσει ο ρόλος του θηριοδαμαστή, όμως. Διαφορετικά βλέπω τη σχέση με γυναίκα...”.

- Συμφωνώ, κύριε Διονυσόπουλε. Ναι, έχω αντιληφθεί κι εγώ ότι η Μπελίνα είναι τσιμπημένη μαζί σας.

“Λυπάμαι γι' αυτό που θα σας πω. Η Μπελίνα δεν είναι τσιμπημένη με κανέναν, είναι φυσική η αδυναμία της να αγαπήσει...”.

Ο πατέρας κούνησε το κεφάλι του περίλυπα.

-Καλά έκανες, αγόρι μου, που της τις έβρεξες. Το καλύτερο θα ήταν να συνέχιζες να της δίνεις το ίδιο “μάθημα”, αυτό που πάντα απέφευγα εγώ...

***

- Τι έγινε, μπαμπά, με τον Πέτρο, αυτόν τον κανίβαλο;

“Τι να γίνει;...”.

- Τον τιμώρησες..., μη μου πεις όχι! Περιμένω να ακούσω ότι τον σακάτεψες, όπως εκείνος έκανε σε μένα.

“Άκου να σου πω! Συνάντησα τον Πέτρο, είναι θαυμάσιος νέος, σ' όλα του. Εσύ ποια είσαι; Το πρόβλημα είσαι εσύ!”.

- Εγώ!!!

“Ναι, εσύ! Αν δεν βάλεις μυαλό, ξέχασε με! Δεν σε μπορώ άλλο, αρνούμαι να είμαι πατέραςσου έτσι όπως εσύ με θέλεις. Και πρόσεξε! Αν αποφασίσεις να είσαι κόρη μου, ένα λογικό κορίτσι, αλλά στη συνέχεια δείξεις τον παλιό σου εαυτό, τότε δεν θα σε στείλω στο νοσοκομείο όπως ο Πέτρος για λίγες ώρες, αλλά για πολλές μέρες!”.

Πριν κλείσει το τηλέφωνο στον πατέρα της η Μπελίνα, σε έξαλλη κατάσταση τον έβρισε λες ήταν ο πιο αδιάντροπος λιμενεργάτης. Ο άνθρωπος άκουσε από το στόμα της κόρης του λόγια που θα κοκκίνιζαν ακόμα και οι πουτάνες της Τρούμπας. Η Μπελίνα έφυγε σφαίρα στην μητέρα της.

“Ώστε, έτσι;...” συμπέρανε η μητέρα της, μ' ένα τρόπο που δεν άρεσε καθόλου στην Μπελίνα. “Ώστε ο πατέρας σου σε μάλωσε, επιτέλους! Μπράβο στον Χατζηφώτη! Για πρώτη φορά φέρθηκε σαν αληθινός πατέρας!”.

Η Μπελίνα ένοιωθε να χάνει το έδαφος από τα πόδια και τον ουρανό από τα μάτια της. Μετά τον πατέρα, βλέπει ξεκάθαρα ότι στέκεται απέναντι της και η μάνα. Για όλα αυτά φταίει αυτός ο Πέτρος! Είναι συντετριμμένη. Φτερό στον άνεμο, ξαφνικά. Μια βασίλισσα που έφαγε κλωτσιά και βρέθηκε μακριά από το θρόνο της.

Άφησε να περάσουν δέκα ημέρες. Την ενδέκατη η Μπελίνα τηλεφώνησε στον Πέτρο. Δεν έχει άλλον τρόπο για να ξανακερδίσει τους γονείς της, να συνεχίσει να τους ταλαιπωρεί, να τους εκμεταλλεύεται για να κάνει τη ζωή που ξέρει. Ο Πέτρος είναι το σωσίβιό της. Σήκωσε το ακουστικό του τηλεφώνου...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ της ιστορίας μας αύριο Παρασκευή στις 23.00


Διαβάστε ακόμα:

ΟΠΩΣ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ