Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

 

Πήγε στον ιερέα να εξομολογηθεί κι ας μην ένοιωθε αμαρτωλή. Γυναίκα με τα όλα της, γοητευτική και αισθησιακή και μ’ έναν αθεράπευτο πόνο στη ψύχη. «Έχασα τον άντρα μου, πάτερ..., τον άνθρωπο μου, τον προορισμό μου, το φάρμακο μου για κάθε πρόβλημα. Δεν ξέρω τι να κάνω, μετά το θάνατό του το σπίτι μου μίκρυνε, η ζωή μου χάθηκε...».

Ο Ρασπούτιν έλεγε σε κάθε πιστή που γούσταρε, ότι είσαι αμαρτωλή και για να πλύνεις τις αμαρτίες σου γδύσου, να σε απαυτώσω. Ήταν η τακτική του ψευτοκαλόγερου, του ευνοούμενου της τσαρίνας της Ρωσίας.

Ο αρχιμανδρίτης κολαζόταν και μόνο από τη φωνή τής σαραντάρας φρεσκοχήρας. Όταν τέλειωσε η εξομολόγηση, την κάλεσε παραδίπλα στο γραφείο του, ακριβώς δεξιά πριν την είσοδο στο ναό. Είπανε οι δυο τους αρκετά. Σχεδόν γνωρίστηκαν, τόσο που να μην τους χωρίζει το ράσο. Η γυναίκα κατάλαβε ότι απέναντι της ήταν ένας άνδρας, με περιεχόμενο και ευχάριστος.

Πριν φύγει η κυρία, ο παπάς της είπε: «Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πιο αληθινό από τον έρωτα, εννοώ την σωματική επαφή, τον σεξουαλικό έρωτα. Το είπε ο Χριστός, όμως κι αυτό το πνίξανε, το παραποιήσανε. Μας είπαν ότι μίλησε για αγάπη, όχι για έρωτα. Ποια αγάπη; Δεν υπάρχει τέτοιο πράμα στο DNA του ανθρώπινου γένους...».

- Είστε σίγουρος, πάτερ μου, ότι αυτό δίδαξε ο Χριστός..., απόρησε η χήρα

«Κι αν δεν το είπε ακριβώς έτσι ο Χριστός, όπως μου το «είπε» εμένα, όπως εγώ «άκουσα» να μου το λέει ο Κύριος. Τουλάχιστον αυτό που είπε ας το έλεγαν κάπως αλλοιώς εκείνοι που τον έκαναν θρησκεία. Το ξέρεις, αγαπητή μου, ότι ο Χριστός δεν έφτιαξε τον χριστιανισμό...».

- Εγώ, πάτερ, και με το συγγνώμην, δεν τα πολυκαταλαβαίνω αυτά. Περιμένω να μου πείτε τι μπορώ να κάνω, να καλύψω το κενό του μακαρίτη, να σταθώ ψυχολογικά στα πόδια μου.

«Προς το παρόν τίποτα να μην κάνεις εσύ..., εγώ θα τα κάνω όλα...».

- Είστε σίγουρος, πάτερ;

«Όσο μπορώ να ‘μαι σίγουρος με την ευλογία και την επιθυμία του μεγαλοδύναμου.

Το πρώτο φιλί του παπά στο στόμα της χήρας κράτησε όσο διαρκεί το «Αλληλούϊα» κολεγιακής νέγρικης εκκλησιαστικής χορωδίας των μεθοδιστων.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΕΛΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ''ΡΙΞΕΙΣ'' ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ