ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΙΣ ΞΑΝΘΕΣ

 

Με τα χρόνια και τους καιρούς πέρασε ο μύθος ότι η ξανθιά γυναίκα είναι ηλίθια, σαχλοκούδουνο. Και ένας μύθος όσο εύκολα κτίζεται, τόσο δύσκολα γκρεμίζεται. Στον κόσμο της πραγματικότητας συχνά τα γεγονότα διαψεύδουν το παραμύθι της ανόητης ξανθιάς. Κραυγαλέα η περίπτωση ξανθού κοριτσιού ηλικίας 16 χρονών από το Έσεξ της Αγγλίας. Σε τεστ ευφυίας, αναδείχθηκε πρώτη, με τον υψηλώτερο δείκτη I.Q. Φυσική ξανθιά, όχι μπογιατισμένη.

Όλα έχουν την αιτία τους. Τίποτα δεν είναι ανεξήγητο. Πάντα απασχολούσε η ξανθιά, όπως και τα γαλάζια μάτια. Άστο αυτό. Μην το μπερδέψουμε. Μιλάμε για το ξανθό μαλλί και από κοντά το ανοιχτόχρωμο του δέρματος. Λοιπόν.

Υμνήθηκε το «ξανθό γένος» από την αρχαία Ελλάδα, τη Ρώμη, την Αναγέννηση, και τη ναζιστική Γερμανία, βέβαια, που μας μίλησε για την αρεία φυλή.

Στο μεσαίωνα, από την άλλη, το ξανθό μαλλί παρέπεμπε στη διαφθορά, στην ανωμαλία, στο ανεξήγητο. Επίσης στη συντηρητική Αγγλία, στα ελισαβετιανά χρόνια, πίσω από το ξανθό μαλλί φοβούντουσαν το μυστήριο, το δαιμονισμό, το διαβολισμό.

Και έφθασε το πράμα στον καιρό μας, όπου η μία στις τρεις γυναίκες βάφουν τα μαλλιά τους ξανθά. Για να φαίνονται… χαζές; Γιατί, όχι!!! Όταν οι πονηρές γνωρίζουν «ότι οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές», σύμφωνα με το σλόγκαν, επειδή είναι ευκολομεταχείριστες. Λιγότερο δύσκολες στη σχέση από τις μελαχροινές.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΙΔΑ ΤΟ “ΤΑΤΟΥΑΖ” ΚΑΙ ΕΦΡΙΞΑ…