ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ

 

Ενός λεπτού σιγή. Δεν έχω το ανάστημα να κάνω μία τέτοια πρόταση στην ανθρωπότητα. Να καθιερωθεί το ένα λεπτό σιωπής και περισυλλογής σήμερα και κάθε χρόνο 20 Απριλίου στη μνήμη του Αδόλφου Χίτλερ. Πιο σωστά, στην καταραμένη στιγμή εκείνη που μια γυναίκα έφερε στον κόσμο το χαρισματικό τέρας ονόματι Άντολφ Χίτλερ με την Εντολή να προκαλέσει μία από τις πιο φρικτές σελίδες της Ιστορίας.

Ο Χίτλερ δεν ήταν μόνος του. Να εξηγούμεθα. Ό,τι έκανε δεν ήταν αποκλειστικά δικό του έργο. Ήταν ο αρχηγός, όμως είχε και συνεργάτες, όπως και θαυμαστές και εκατομμύρια οπαδούς. Κανένα κάθαρμα στους αιώνες των αιώνων δεν τα κατάφερε όλα ο ίδιος, μόνος. Το έγκλημά έχει την υπογραφή και την ευλογία κι άλλων επώνυμων και ανώνυμων. Να εξηγούμεθα.

Η γη δεν έχει σταματήσει να ξερνάει άτομα σαν τον Χίτλερ. Είναι ο μαλάκας της παρέας όποιος θαρρεί πως δεν κυκλοφορούν σήμερα Χίτλερ, άλλοι με φανέλα δεξιού, άλλοι αριστερού, χριστιανού, μουσουλμάνου, κι όλοι στο όνομα του Θεού. Και όλοι για έναν κόσμο καλύτερο, γαμώ τα πεθαμένα τους, δεν φθάνω στα ζωντανά τους.

Δεν είπε ποτέ ο Χίτλερ στο ακροατήριο του ότι θα κάνω κόλαση την Ευρώπη πρώτα και μετά ό,τι άλλο έχει σειρά σ' ό,τι πιο ανώμαλο, πιο βάρβαρο, για να γίνει η ζωή σας καλύτερη. Όχι, βέβαια. Ιδεολόγος ήταν ο Χίτλερ. Οραματιστής. Ρομαντικός πέρα για πέρα. Γι' αυτό ήταν επικίνδυνος, άλλωστε. Και επειδή ήταν ικανός, ταλαντούχος, αποτελεσματικός. Κατ' εξοχήν ηγετικός.

Όσο επικίνδυνος ήταν ο Χίτλερ, όπως είναι ο κάθε Χίτλερ, τόσο επικίνδυνο είναι να τον παίρνεις στην πλάκα. Ως γραφικό. Έτσι τον παρουσιάζουν, ότι ήταν παρανοϊκός, γελοίος, μια φιγούρα του θεάτρου σκιών. Ασφαλώς και ήταν βαρεμένος, ένας απόλυτα σχιζοφρενής, όμως και μ' όλο τον «πνευματικό» οπλισμό του ατόμου που εμπνέει, που παρέχει άλλοθι... υψηλών ιδανικών.

Ενός λεπτού σιγή, λοιπόν. Και περισυλλογής. Κάθε χρόνο στις 20 Απριλίου, ημέρα γέννησης του Χίτλερ, το 1889. Επειδή ό,τι έχει συμβεί, ό,τι έχει προκύψει, επαναλαμβάνεται. Και δεν οφείλεται αποκλειστικά σ' έναν τρελό, σ' έναν μανιακό. Να εξηγούμεθα. Ο κάθε Χίτλερ και Χιτλερίσκος ακολουθείται πάντα από γαμημένους πιστούς, από μπούγιο ανθρώπων που θα άξιζε κι αυτοί να γίνουν κοπριά.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ''ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ''