ΗΤΑΝ GAY, ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ…

 

Ο πατέρας δικηγόρος από την Νιγηρία, Άγγλος υπήκοος. Η μητέρα νοσοκόμα από την Γκάνα. Το ζευγάρι χώρισε και τα δύο αγόρια τους «δόθηκαν» σε ορφανοτροφείο με σκοπό να βρεθεί αναδοχή οικογένεια. Πράγματι, οι πιτσιρικάδες Φάσανου υιοθετήθηκαν στην πιο τρυφερή ηλικία. Έγιναν ποδοσφαιριστές, ταλέντο ο Τζάστιν, ο μεγαλύτερος, του σωρού ο μικρότερος, ο Τζο.

Στα 17 του χρόνια ο Justin Fashanu φόρεσε τη φανέλα της Νόργουϊτς και εντυπωσίασε. Τον απέκτησε με ποσό -ρεκόρ, ένα εκατομμύρια λίρες το 1981 η πρωταθλήτρια Ευρώπης 1979 και 1980 Νότινγαμ Φόρεστ. Για πρώτη φορά δόθηκαν τόσα χρήματα για μαύρο ποδοσφαιριστή.

Ποδοσφαιριστής και να συχνάζει σε gay bar γίνεται; Όχι, βέβαια, πολύ περισσότερο όταν προπονητής Νότινγαμ ήταν ο χαρισματικός παλαβός Μπράϊαν Κλάφ, ο οποίος φόρα παρτίδα ξεφώνιζε τον Τζάστιν, γιατί πηγαίνει σε στέκι με κωλοαδερφές.

Πήρε για καλά την κάτω βόλτα η καριέρα του Τζάστιν Φάσανου. Δεν τον σήκωνε το κλίμα, παρ’ ο,τι δεν είχε ακόμα δηλώσει δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος. Αφού άλλαξε πέντε ομάδες στην Αγγλία, χωρίς να στεριώσει, φόρεσε τη φανέλα σε άλλες 22 ομάδες στις ΗΠΑ, την Σουηδία, τη Σκωτία, τη Νέα Ζηλανδία.

Στην Αμερική έγινε και ιδιοκτήτης ομάδας Β’ κατηγορίας. Πρόεδρος, προπονητής και παίκτης. Και στο σπίτι του μαζευόντουσαν νεαροί παίκτες να πιουν μπύρες. Ένα βράδυ κοιμήθηκε σπίτι του 15χρονος που την άλλη μέρα τον κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση. Ο Τζάστιν το’ σκασε! Φοβήθηκε τη σύλληψη. Έφτασε στην Αγγλία. Παραβίασε ένα γκαράζ, βρήκε ένα καλώδιο και κρεμάστηκε. Σα σήμερα 2 Μάϊου, το 1998 σε ηλικία 37 χρονών. Επειδή ήταν gay και δεν άντεχε την κοινωνική κατακραυγή.

«Ελπίζω ο Χριστός που αγαπώ να με υποδεχτεί…» έγραψε στο σημείωμα που άφησε.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΗΣ ΤΟ ΑΙΔΟΙΟ