Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΤΗΣ

 

Η υπόθεση έφθασε στο δικαστήριο. Κατηγορούμενος ένας 50χρονος Αμερικάνος που με το κινητό του φωτογράφιζε γυναίκες από τη... μέση και κάτω. Κάθε ηλικίας, 18αρες, 28αρες, 45αρες που κυκλοφορούσαν δημοσίως με μίνι φούστα. Ο άνθρωπος έκανε συλλογή από...μπούτια.

Άλλοι άνδρες λατρεύουν τα βυζιά. Κάποιοι, λιγώτεροι αυτοί, την πλάτη, τις γάμπες, το πρόσωπο, τα μαλλιά. Ο άνθρωπος της ιστορίας μας, της αληθινής ιστορίας που συνέβη το 2014 στην Αμερική, είχε... καλλιτεχνικές ανησυχίες στους μηρούς. Τι αποφάσισε το δικαστήριο, στο οποίο κατέφυγαν κυρίες τις οποίες φωτογράφιζε; Φοβερά πράγματα.

Γράφω τούτες τις αράδες με αφορμή ότι σήμερα, 10 Ιουλίου, είναι η επέτειος της μίνι-φούστας, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1964 και σηματοδότησε την απελευθέρωση των γυναικών. Με mini-skirt ή up-skirt η δημόσια παρουσία της γυναίκας είναι πια...άλλο πράμα.

Στην αρχαία Σπάρτη τις λέγανε «φαινομηρίδες» τις γυναίκες που φορούσαν κοντό χιτώνιο, τόσο όσο να φαίνεται ο μηρός. Με την εμφάνιση του χριστιανισμού οι γυναίκες υποχρεώθηκαν να κατεβάσουν... ρολά. Ένδυμα μέχρι τον αστράγαλο, και κατάμαυρο. Μέχρι που μια Αγγλίδα, Μαίρη Κουάντ στο όνομα, ιδιοκτήτρια μπουτίκ στη μοδάτη συνοικία του Λονδίνου, στο Τσέλσυ, παρουσίασε φούστες κοντές. Τις μίνι φούστες. Η ίδια, η Μαίρη Κουάντ καθιέρωσε το boy-pants, το καυτό σορτ, επίσης τη δεκαετία του '60.

''Η γυναίκα που ντύνεται με μίνι φούστα δεν είναι άτομο που επιθυμεί να προστατεύσει την ιδιωτικότητά της''!!! Αυτή ήταν η απόφαση του δικαστηρίου που απάλλαξε τον ερασιτέχνη φωτογράφο που με την κάμερα «σημάδευε» όσο γυμνό ήταν ακάλυπτο από τη μίνι φούστα. «Έπιανε» τζάμπα πράμα και χωρίς να χρειαστεί να... σκύβει για να φωτογραφίζει μέχρι και κωλομέρια.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΙΤΣΑ, ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ… ΑΠΟΧΗ!