ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ

 

Γνωστή ιστορία. Και τόσο παλιά όσο υπάρχει θρησκεία οργανωμένη. Ιερείς παρενοχλούν σεξουαλικά ανήλικα παιδιά, ακόμα και τα βιάζουν. Αγόρια και κορίτσια. Τα κρούσματα χιλιάδες, ναι, χιλιάδες. Σε κάθε εποχή.

Βγήκε στη φόρα η έκθεση των εισαγγελέων στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Τουλάχιστον χίλια παιδιά της πολιτείας έπεσαν θύματα ιερέων. Ποιος να μιλήσει; Οι άνθρωποι της εκκλησίας είναι μουγγοί, απολογούνται μονάχα στον Θεό. Και επειδή ο Θεός κάνει το κορόϊδο, το παπαδαριό συνεχίζει να την πέφτει στην πιτσιρικαρία.

Ποιος μα μιλήσει; Τα παιδιά. Οι γονείς τους. Να πουν δημόσια ό,τι συνέβη; Δύσκολο. Απίθανο. Έτσι το έγκλημα συνεχίζει να παίζει στη σιωπή.

Κι όταν κάποια στιγμή το πράγμα προχώρησε στη δικαιοσύνη, μετά από καταγγελία, και διαπιστώθηκε το μέγεθος του πράγματος, μίλησε ο Πάπας της Ρώμης. Ναι, καλέ! Μίλησε ο πρώτος της χριστιανοσύνης. Και τι είπε;

Ότι το Βατικανό είναι στη… πλευρά των θυμάτων της σεξουαλικής βίας. Μόνο που δεν πρόκειται για βία, αλλά για γλυκόλογα, για πλάνεμα. Τέλος πάντων, ο 82χρονος Πάπας Φραγκίσκος είπε τη μεγάλη κουβέντα. Ότι τα παιδιά που κωλομπαρεύτηκαν από ιερείς έχουν… προτεραιότητα στις προσευχές στις Εκκλησίας. Το είπε και καθάρισε τη μπουγάδα.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΓΑΜΑΛΙΗΛ