ΟΙ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΙ… ΑΛΛΟΥ!

 

Το γκρέμισμα θέλει σχέδιο. Όπως και το κτίσιμο. Το μάθαμε κι αυτό στο ποδόσφαιρο. Είτε κτίζω ομάδα, είτε την ξανακτίζω, θα το κάνω με κινήσεις μελετημένες. Με επιλογές στοχευμένες.

Και για να ξανακτίσεις την ομάδα η οποία πλέον δεν τραβάει, θα κρατήσεις μονάχα τους παίκτες που χρειάζεσαι. Και θα ενισχυθείς με παίκτες κατάλληλους. Όλα αυτά υπακούν σ’ αυτό που λέγεται σχεδιασμός.

Αποφασίστηκε να πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Σ’ ένα τόπο με άναρχη δόμηση. Μόνο στο Μάτι; Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μια, μονάχα μια περιοχή που πριν κατοικηθεί λειτούργησε ο σχεδιασμός. Ούτε μια!

Μπουλντόζες στο Μάτι. Μόνον; Και σε υπουργεία επιβάλλεται να γίνει κατεδάφιση. Και στην ΔΕΗ και στον ΟΤΕ. Και σε κάθε δημόσια υπηρεσία που έτσι ή αλλοιώς συνέβαλε στη δημιουργία ακατάλληλων πόλεωνς, όχι απλά στο ξεφύτρωμα ακατάλληλων κατοικιών.

Η φωτιά και οι νεκροί στο Μάτι μας έδειξαν ότι είμαστε αυθαίρετη κοινωνία. Αυθαίρετη κυβέρνηση. Κλεινουμε τα μάτια στην παρανομία. Μας βόλευε η αυθαίρετη κατοικία. Όλοι κονομούσαν με το όργιο της... νυχτερινής οικοδομής. Οι μπάτσοι. Οι μηχανικοί. Το δημόσιο. Η ΔΕΗ. Οι πάντες.


Διαβάστε ακόμα:

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ