ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ... ΛΑΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

 

Πρωτεύουσα της Ελλάδος η Αθήνα. Αυτό αποφασίσθηκε με βασιλικό Διάταγμα της αντιβασιλείας το 1834, σα σήμερα 18 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη πρωτεύουσα της, υποτίθεται, ελεύθερης πια Ελλάδος ήταν το Ναύπλιο. Υπερβολές.

Όταν δεν υπάρχει κράτος, δεν μιλάς για πρωτεύουσα. Απλά σε μία από τις πιο ωραίες πόλεις της πατρίδας μας, λέω για το κομμάτι του Ναυπλίου στη παλαιά πόλη, είχαν συγκεντρωθεί οι υπηρεσίες και η γραφειοκρατία της διοίκησης. Σήμερα βλέπεις πινακίδες στο Ναύπλιο, ''Αυτό είναι το πρώτο φαρμακείο της Ελλάδος'', ''Αυτό το πρώτο γυμνάσιο'', ''Η Σχολή Ευελπίδων ξεκίνησε από εδώ'', κ.α.

Με απόφαση της αντιβασιλείας, λοιπόν, για να βάλουμε το δίσκο με το σκληρό ροκ, ανακηρύσσεται πρωτεύουσα το χωριό της Αθήνας. Και ρωτάει σήμερα ο αντιλαϊκός και αντιλαϊκιστής αποδυτηριάκιας. Με ποιανού αρχιπούστη Διάταγμα η Αθήνα έγινε η χειρώτερη πρωτεύουσα της Ευρώπης; Η πιο αντιανθρώπινη πόλη, στο καλύτερο μέρος της γης.

Εγώ κάνω την ερώτηση, εγώ δίνω και την απάντηση. Όποιος πει έχοντας παρεξηγήσει κοντά στις τέσσερις δεκαετίες τον αποδυτηριάκια ότι ο λαός φταίει γι' αυτό το χάλι της Αθήνας, λέει τη μισή αλήθεια. Δεν είναι απόφαση με Λαϊκό Διάταγμα η κακοποίηση της Αθήνας, που ολοκληρώθηκε μετά από 180 χρόνια.Το σωστό είναι ότι το αίσχος της πρωτεύουσας οφείλεται στην ανυπαρξία του κράτους. Στην απουσία του κρατικού παρεμβατισμού. Γι' αυτό ο καθένας ιδιώτης, αλλά και το... κράτος, κτίζουν όπου θέλουν, όπως θέλουν.

Και ποιος είναι υπαίτιος που στην Ελλάδα το κράτος δεν είναι κράτος; Άστο.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ