Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΞΥΠΟΛΗΤΗ

 

Σαν παραμύθι. Έγινε βασίλισσα το κορίτσι το όμορφο και αστραφτερό. Έστω με τον τίτλο της πριγκίπισσας η αξέχαστη Γκραίης Κέλυ. Δεν είναι η μόνη κοινή θνητή, όχι από οίκο ευγενών, με αίμα γαλαζοαίματο, η οποία  παντρεύεται εστεμμένο. Αυτή, όμως, ήταν πιο διάσημη απ' εκείνον που την ζήτησε σε γάμο, τον πρίγκηπα Ραινιέ Γ' του Μονακό. Ήταν πρωταγωνίστρια στο Χόλυγουντ, μάλιστα βραβευμένη με Όσκαρ.

Από το 1982 που σκοτώθηκε, η λάμψη της Γκραίης Κέλυ δεν χάθηκε. Η μνήμη της παραμένει ζωντανή παρ' ό,τι η πριγκίπισσα δεν είχε έντονη παρουσία, κράτησε τη ζωή της σε χαμηλούς τόνους, σε πλάνο δεύτερο. Μια άλλη στη θέση της ίσως θα κυνηγούσε το σαματά γύρω από το όνομά της με δραστηριότητα δήθεν φιλανθρωπική, πολιτιστική.

Από μητέρα προπονήτρια και πατέρα αυτοδημιούργητο πετυχημένο επιχειρηματία, τρεις φορές ολυμπιονίκη της κωπηλασίας, η Grace Kelly γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου, το 1929, με το όνειρο να γίνει ηθοποιός. Πρώτα έκανε το μοντέλο, στο σινεμά ξεκίνησε μ' ένα μικρό ρόλο στην πρώτη της από τις 11 ταινίες.

Γνωρίστηκε με τον Ραινιέ του οίκου Γκριμάλντι και παντρεύτηκαν σ' ένα χρόνο, το 1956, εκείνη στα 27 της χρόνια. Γέννησε τις Καρολίνα, Στεφανί και τον Αλβέρτο, ο οποίος έχει πάρει τη θέση του πατέρα του. Η σταρ ήθελε να επιστρέψει στο σινεμά, όμως δεν της το επέτρεπε το πριγκιπικό της κύρος.

Οδηγούσε το αμάξι της, δίπλα της η κόρη της Στεφανί, έπεσε σε γκρεμό, υπέστη εγκεφαλικό. Μια ημέρα σε κώμα, η οικογένεια τράβηξε την πρίζα και σταμάτησε να κρατιέται στη ζωή με μηχανικό τρόπο.