Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΓΚΟΜΕΝΙΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΑ

 

Για μια κουβέντα της και μόνο, μια σκέτη ατάκα της, αξίζει κανείς να θυμάται την Αλεξάνδρα της Δανίας, στην οποία πριν γίνει ακόμα βασίλισσα της Αγγλίας έδωσαν τον τίτλο της ''Πριγκιπίσσης της Ουαλλίας''. Όπως και στην αξέχαστη από τα ΜΜΕ Νταϊάνα (1961-1997), μητέρα των πριγκήπων Χάρυ και Ουίλιαμ. Η Αλεξάνδρα, αδελφή του δολοφονηθέντος βασιλιά της Ελλάδος Γεωργίου Α’(1845-1913), ήταν δημοφιλέστατη στην Αγγλία, όπως και η Νταϊάνα.

Αμέσως μετά την κηδεία του συζύγου της, του Εδουάρδου Ζ’(1841-1910), η Αλεξάνδρα είπε το φοβερό: ''Τώρα, τουλάχιστον, γνωρίζω που βρίσκεται...''.

Μια ζωή η μητέρα έξι παιδιών Αλεξάνδρα, όπως έξι γέννησε και η μάνα της, δεν γνώριζε που κοπροσκύλιαζε ο σουρτούκης Edward VII, ο βασιλιάς της Αγγλίας. Ε, όταν ψόφησε ο σύζυγος ήξερε που θα τον έβρισκε, στον τάφο του.

Απατούσε φόρα παρτίδα την βασίλισσα Αγγλίας, Ιρλανδίας και Ινδιών ο Έντουαρντ. Το ''ευχάριστο'' ήταν πως δεν είχε καψουρευτεί μια άλλη γυναίκα, αλλά οι γκόμενες του ήταν αμέτρητες. Δεν του έκλεψε την καρδιά μια από τις ερωμένες του, ώστε να αισθάνεται προδομένη η Αλεξάνδρα, γεννημένη Δεκέμβριο του 1844 και πεθαμένη σα σήμερα στις 20 Νοεμβρίου, το 1925.

O Εδουάρδος έκανε ζωή playboy. Ταξίδια, δώσε του σουαρέ και πάρε του τη ψυχή. Και από σχέσεις με γυναίκες, η μια καπάκι μετά την άλλη. Έκανε και την σούπερ έκπληξη. Πολύ πετυχημένος βασιλιάς. Τα πήγε περίφημα. Ικανός. Τον έχει περί πολλού η Ιστορία.


Διαβάστε ακόμα:

THE POOR LITTLE RICH GIRL