Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΩΜΗΣ ΒΙΑΣ

 

Κινηματογραφικό σκηνικό, με πρόσωπα και θύματα τραγικά που δεν είναι ηθοποιοί. Σενάριο αληθινής ζωής στην Ελλάδα της περασμένης δεκαετίας όταν πια το έγκλημα εκδηλώνεται οργανωμένα, συμμορίτικα με δράστες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Δύο κακοποιοί οπλισμένοι μπουκάρουν στην απομονωμένη μονοκατοικία, κάπου ανάμεσα σε Βάρκιζα και Βάρη, άλλοι τρεις βρίσκονται απ' έξω, να κρατάνε τσίλιες. Επικοινωνούν μεταξύ τους με φορητό ασύρματο. Μέσα στο σπίτι δύο παιδιά, κορίτσι 12 χρονών, αγόρι 11 και η μητέρα τους. Τους δένουν και τους φιμώνουν οι ληστές κι αρχίζουν να ψάχνουν, διότι περιμένουν να βρουν χοντρό πακέτο στο χρηματοκιβώτιο.

Συνέβη νύχτα περασμένη ώρα, σα σήμερα 4 Δεκεμβρίου, το 2008. Οι κακοποιοί μάλλον δεν περίμεναν την άφιξη του αρχηγού της οικογένειας, του 51χρονου καρδιολόγου του ΙΚΑ Επαμεινώνδα Γερασιμόπουλου. Οι «απ' έξω» δίνουν ειδοποίηση, ο γιατρός παραξενεύεται που η πόρτα του σπιτιού του είναι ανοικτή. Το θρίλερ είναι γραμμένο να φθάσει στην αποκορύφωσή του...

Βαρύτατα τραυματισμένος από τα κτυπήματα των αλλοδαπών, Γεωργιανών κατά την αστυνομία, φυγαδεύεται ο ετοιμοθάνατος καρδιολόγος. Ένας βάζει την κάννη του καλάσνικωφ στην κόρη και απειλεί την μητέρα της. ‘’Τριάντα χιλιάρικα ευρώ για να μην πάρουμε μαζί και το κορίτσι’’. Η γυναίκα λιποθυμάει, οι ληστές εξαφανίζονται με το δικό τους αυτοκίνητο κι ένα ακόμα που βουτάνε από το γκαράζ του σπιτιού.

Η υπόθεση δεν έχει κλείσει. Ο γιατρός στα χαρτιά θεωρείται εξαφανισμένος, όχι νεκρός. Οι δράστες, κουκουλοφόροι και με νάυλον καλυμμένα τα παπούτσια τους δεν άφησαν ίχνη, ούτε βρέθηκε κάποιος από τους πέντε. Δεν απέδωσαν ούτε οι έρευνες, ακόμα και σε πηγάδια, μήπως βρεθεί το πτώμα του γιατρού.

Το τριώροφο σπίτι κτίστηκε με δάνειο. Ο γιατρός, γιος ιερέα, βαθύτατα θρησκευόμενος και ο ίδιος, δεν είχε λεφτά στην άκρη. Ήταν λανθασμένα πληροφορημένοι οι ληστές που μόνον τυχαία δεν έδρασαν, ο στόχος τους ήταν συγκεκριμένος. Δεν πήραν τίποτα εκτός από ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι του αγοριού και μια τηλεόραση πλάσμα.

Ανατριχίλα να σκεφθεί ο καθένας ότι παρόμοια ιστορία πιθανόν να κληρώσει στο δικό του σπίτι. Τα δύο ανήλικα παιδιά να βιώσουν σκηνές ωμής βίας, αιμόφυρτος ο πατέρας, όλοι απροστάτευτοι από τους αδίστακτους άγνωστους «επισκέπτες». Ένας ακόμα ''φόρος'' που καλούνται ακόμα και μέχρι σήμερα να πληρώνουν οι Έλληνες, όχι ακριβώς στους δανειστές, αλλά γιατί γκρεμίστηκαν, χωρίς την ευθύνη τους, καθεστώτα πειρατικά και ολοκληρωτικά στην Ανατολική Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ