ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΤΑ ΦΡΙΚΙΑ Ο ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

 

Ελληνάρες είχανε ζητήσει να αφαιρεθεί η ιθαγένεια του Αντετοκούνμπο γιατί ο παικταράς προσέβαλε την Ελλαδάρα όταν εμφανίστηκε με τη... βρισιά «Greek Freak Nation». Στο ''ατόπημα'' υπέπεσε και ο αδελφός του Θανάσης, στο «All Star Game» του NBDL. Της πουτάνας το μαγκάλι έγινε στο διαδίκτυο για τα αχάριστα κωλόπαιδα, να ξεφτυλίζουν τη χώρα που τους φέρθηκε ωραία, σ' αυτούς και την οικογένεια τους. Μόνο εξάσφαιρα δεν βγήκαν για να καθαρίσουν τον αφρικάνικης καταγωγής Έλληνα μπασκετμπωλίστα του ΝΒΑ Αντετοκούνμπο. Γιατί, απ' όσα καταλάβαιναν, «Greek Freak Nation» ετυμολογικά σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι ένα έθνος φρικιών. Θυμήθηκα το επεισόδιο με αφορμή τα γενέθλια σήμερα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, γεννήθηκε 6 Δεκεμβρίου, το 1994.

Η μαλακία δεν πάει στα βουνά. Αντιλαμβάνεσαι γιατί; Δεν έχουν ανάγκη να αυτοϊκανοποιηθούν τα αγριολούλουδα και τα δηλητηριώδη μανιτάρια. Στα παπάρια τους. Κι αυτά τα πλάσματα αναπνέουν, έχουν την ικανότητα να χαίρονται τη ζωή, αλλά δεν μαλακίζονται.

Εθνική «πρόκληση» θεωρήθηκε απ' αυτόν τον σκυλάραπα Αντετοκούνμπο, που πολύ τον αγαπήσαμε, που πολύ τον ρεκλαμάραμε, κι αντί για ευχαριστώ, μας την έφτιαξε. Τι έκανε, δηλαδή; Μας ξεβράκωσε. Μας έκανε να δείξουμε πόσο αρχιμαλάκες είμαστε. Πόσα φρικιά κυκλοφορούνε δίπλα μας..

Σε συμπατριώτες βάρεσε η υστερία επειδή ο μπασκεμπωλίστας του ΝΒΑ είχε την επιγραφή «Greek Freak Nation» στην πλάτη της μπλούζας του. Προσβολή στα όρια της προδοσίας, της εθνικής μειοδοσίας. Έτσι το είδαν οι Ελληνάρες εκείνοι που το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η αθεράπευτη μαλακία τους.

Δεν ξέρεις. Δεν είναι κακό αυτό. Δεν είσαι υποχρεωμένος να ξέρεις κάποια πράγματα. Η μαλακία, η χοντρομαλακία είναι να μη ξέρεις ότι δεν ξέρεις κάτι. Ο τότε 19χρονος ελληνοποιημένος ούτε είχε πρόθεση, ούτε και προσέβαλε στα μάτια των Αμερικανών τη δεύτερη πατρίδα του, την Ελλάδα. Άλλο η λέξη, μια λέξη Freak τι σημαίνει, κι άλλο η έκφραση, μια έκφραση από δυο ή, τέσσερις λέξεις, που δίνει άλλο νόημα.

Freak σημαίνει φρικιό. Ο λοξός, ο αλλόκοτος. Ο προκαλών τη φείκη. Σίγουρα δεν έχει έννοια θετική. Αν, όμως, πεις στα αμερικάνικα, στα αγγλικά των ΗΠΑ, «Greek Freak Nation», αυτή είναι μια έκφραση θετική. Σε καμία περίπτωση αρνητική, προσβλητική, κοροϊδευτική.

«Αποδυτηριάκιας Freak Nation» σημαίνει στα αμερικάνικα Το κλαμπ θαυμαστών του Αποδυτηριάκια. Δικαιολογημένα τα φρικιά στην Ελλάδα να μη γνωρίζουν φράσεις, συνθήματα, σλόγκαν που παίζουν στο ΝΒΑ. Αδικαιολόγητα είναι τα φρικιά να την πέσουν στον παίκτη χωρίς να ξέρουν τι έκανε ο Αντετοκούνμπο. Η φράση «Greek Freak Nation» σημαίνει «Γκρουπ θαυμαστών του ελληνικού θαύματος της φύσης».
Ο παίκτης ποτέ δεν έκρυψε και το ‘χει καμάρι που μεγάλωσε στην Ελλάδα, τον τόπο που μετανάστευσαν οι γονείς του.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ