ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ… ΜΗ ΧΡΗΣΤΕΣ

 

Σε καφενείο της πλατείας Βαθης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με άτομα που ήταν ναρκομανείς, που βρίσκονται σε πρόγραμμα απεξάρτησης, που τα έχουν καταφέρει. Είναι μια κίνηση, που πέραν από τις εντυπώσεις, πιθανόν να έχει την ουσία της. Δεν ξεχνάμε ότι ο πολιτικός με ό,τι κάνει στοχεύει στο να κερδίσει εντυπώσεις. Επειδή ο κόσμος εντυπωσιάζεται. Τόσο απλό είναι. Επειδή ο κόσμος δεν είναι σε θέση επί της ουσίας να εκτιμήσει την αλήθεια ή το παραμύθι κάθε “πρωτοβουλίας” από τον πολιτικό. Περιορίζεται στις εντυπώσεις.

Επί του θέματος. Κατ’ αρχήν το πρόβλημα των ναρκωτικών, η επικινδυνότητα της κοινωνίας από τους χρήστες είναι αντικείμενο πολυσυζητημένο. Πολυμεταχειρισμένο. Δεκτή, λοιπόν, η κουβέντα στο καφενείο του Μητσοτάκη μόνον για λόγους συμβολικούς. Ότι θέλει να περάσει ένα “μήνυμα”, ότι τον απασχολεί το ζήτημα ως αυριανό κυβερνήτη.

Η γειτονιά που επισκέφθηκε ο Μητσοτάκης είναι γκέτο. Επικίνδυνη. Δεν περνάει κανένας απ’ εκεί χωρίς τον φόβο πως κάτι “απρόοπτο” θα του προκύψει. Το σκηνικό της “ιδιαιτερότητας” της περιοχής έχει εξελιχθεί σε καθεστώς. Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι μόνον να βοηθηθούν οι χρήστες, όσοι θέλουν να ξεφύγουν από την πρέζα. Είναι και να καθαριστούν οι γύρω δρόμοι από την πλατεία Βάθης από κάποιες σκατόφατσες “οικονομικών μεταναστών” με συμπεριφορά αφεντικών, όχι αλλοδαπών με “ανθρώπινα δικαιώματα”.

Διαβάστε ακόμα:

ΘΑΡΡΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ