ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΟΝΟ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΣΤΡΟ... ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ

 

Ακούς τηλεφωνικά τη φωνή κάποιας, κάποιου και μέχρι πού ερεθίζεται άλλη, άλλος. Συμβαίνει. Να τον δει μπροστά της, και να τον περάσει στο ντούκου. Εντελώς. Να μην τον βλέπει και μόνο από το μέταλλο και το ηχόχρωμα της φωνής του να παραμυθιαστεί. Να αρχίσει να δουλεύει η σεξουαλική φαντασίωση.

Ας μην έχει πρόθεση ο άλλος, η άλλη να προκαλέσει, να συγκινήσει. Να φλερτάρει τηλεφωνικά. Να συνομιλεί αθώα, αδιάφορα, χωρίς καν να επιδιώκει να εντυπωσιάσει. Να, που η φωνή βαράει κατ’ ευθείαν σ’ εκείνη τη περιοχή του εγκεφάλου που σε κάποιον, σε κάποια να προκαλεί την επιθυμία, ακόμα και μέχρι να την φέρει σε οργασμό.

Ασφαλώς με τη φωνή του οκαθένας προδίδει συναισθήματα, και αποκαλύπτει συνειδητά ή όχι επιθυμίες, σκέψεις. Υπάρχει η κατηγορία των ''ραδιοφωνικών'' ηθοποιών. Με τη χαρισματική φωνή τους κτίζουν υποκριτικά δραματικούς ήρωες που πιθανόν είναι ανίκανοι να τους παίξουν στη σκηνή. Καλοί ηθοποιοί πίσω από το μικρόφωνο, μέτριοι θεατρικοί ηθοποιοί στο σανίδι.

Πέρα απ' αυτό. Η φωνή είναι όπλο. Πολιορκητικό όπλο. Κάποιες αντρικές φωνές, όπως π.χ. του Τζώρτζ Κλούνυ και του Ράσελ Κρόου, είναι ικανές να αφοπλίσουν ένα θηλυκό οχυρό άρνησης. Να ανοίξουν την καστρόπορτα του φρουρίου. Επειδή σε χαμηλούς τόνους μια ανδρική φωνή, με ιδιαίτερες παλμικές κινήσεις στις χορδές, αγγίζει τις μυστηριώδεις νευρώσεις στον εγκέφαλο των γυναικών, τόσο αποτελεσματικά όσο ένα τανκ που ισοπεδώνει ένα μαντρότοιχο με μια κανονιά.

Με την ευκαιρία. Υπάρχουν άτομα με το χάρισμα να «φωτογραφίζουν» το χαρακτήρα κάποιου αρκεί να τον ακούσουν μονάχα να... μιλάει. Χωρίς να τον βλέπουν! Αν τον έχουν μπροστά τους η ακτινογράφηση του χαρακτήρα δεν θα είναι ακριβής.

Ένα παράδειγμα. Από μεγαλοεπιχειρηματία ζητάει συνάντηση άγνωστος, με την έννοια ότι δεν γνωρίζει τι σόι πράμα είναι, πιθανόν το άτομο να μην έχει καμία σχέση με τη δημόσια εικόνα του. Σκοπός να κάνει μια σπουδαία πρόταση. Να ανοίξει το δρόμο σ’ ένα πρότζεκτ που ενδιαφέρει τον μπίζνεσμαν. Γίνεται η συνάντηση και ο «ειδικός» από το διπλανό δωμάτιο απλά ακούει.

Τελειώνει το ραντεβού. Ο γκουρού θα πει: ''Ο κύριος είναι απατεώνας. Σε δουλεύει. Θα σε ρίξει σε περιπέτεια''. Ή να βγάλει το συμπέρασμα ότι ''ο τύπος είναι ειλικρινής, είναι σοβαρός, κατέχει το αντικείμενο''. Κι όλα αυτά ακτινογραφόντας τον άλλον μονάχα από τη φωνή του. Από τον τόνο της φωνής, τις παύσεις, τη σιγουριά, τη διστακτικότητα, τα κενά κ.α. στοιχεία με τα οποία προδίδεται κάποιος από τη φωνή και μόνο. Τέλος πάντων, ο ειδικός έχει τον τρόπο να αντιληφθεί αν ο άλλος είναι καθαρός, άξιος να τον εμπιστευθείς ή πρόκειται για λαμόγιο της σειράς.

Επανέρχομαι στα ''μυστικά'' που κρύβει η ερωτική δύναμη της αντρικής φωνής. Σύμφωνα με σχετική έρευνα μια γυναίκα από την «ποιότητα» της φωνής ενός άνδρα αντιλαμβάνεται, όχι απαραίτητα συνειδητά, ότι είναι αυτός που της ταιριάζει. Αυτός που θα της παρέχει σιγουριά, ασφάλεια και θα της κάνει τα καλύτερα, τα πιο υγιή παιδιά

Διαβάστε ακόμα:

ΜΙΑ ΧΟΡΤΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ