ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ... ΨΑΡΑ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

 

Πώς να ψαρεύετε περισσότερο αποτελεσματικά. Συμβουλές, δηλαδή, στους διάφορους τρόπους αλίευσης. Αυτό δεν μου κάθεται σωστά. Καμία σχέση με ευ αγωνίζεσθαι και fair play. Το δίκαιο είναι να δώσεις συμβουλές και στα ψάρια. Πώς να αποφεύγουν π.χ. το δίχτυ ή το αγκίστρι του ψαρά.

Έτσι πάει. Ξεκινάει ο αγώνας με τράτες ή γρι-γρι, καμάκι ή παραγάδι από τη μία και από την άλλη το ψάρι, το κοπάδι των ψαριών. Να βάλουμε στο παιχνίδι ποιος είναι ο ισχυρός, ο πιο ισχυρός. Ο ψαράς ή το ψάρι. Εμείς, όμως, που είμαστε φίλαθλοι που μεγαλώσαμε με τη φιλοσοφία του αθλητισμού, αυτό έχουμε να πούμε. Δεν έχει αξία η νίκη όταν έτσι ή αλλοιώς βοηθιέται μονάχα ο ένας αντίπαλος. (Φώτο, ο Ρονάλντο)

Θα μου πεις ότι και να θέλεις δεν γίνεται να μάθεις τα ψάρια πώς να γλυτώνουν την καθετή, τη συρτή. Σύμφωνοι. Ε, τότε οι ειδικοί να μην κάνουν πιο δύσκολη τη ζωή των ψαριών, μην παίρνουν το μέρος του ψαρά. Του αιώνιου ανθρώπου, δηλαδή, ο οποίος ναι μεν απέναντι σ’ όλα τα πλάσματα της γης παίζει μπάλα ως το πράγματι ισχυρώτερο είδος, όμως στη σχέση του με τους άλλους ανθρώπους ζητάει ισότητα. Και ισονομία. Και ίσες ευκαιρίες.

Άστε την παραμύθα, ρε.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΜΑΝ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ