ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ, ΠΑΝΕ... ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 

Που είναι το περίεργο, βρε αγράμματοι, που ο τύπος που τον κάνανε τσακωτό πήγαινε εκκλησία, με την ίδια συχνότητα άλλος πηγαίνει πλατεία; Οι μαφιόζοι, μην το ξεχνάμε αυτό, είναι παιδιά της εκκλησίας. Βέβαια. Δεν υπάρχει στην Ιστορία του γκαγκστερισμού ούτε μία «οικογένεια» να μη διατηρεί στενότατες σχέσεις με το παπαδαριό. Νόμος αυτός. Άγραφος και γραμμένος.

Πάει ο άλλος στο δικαστήριο, είτε είναι δικηγόρος, είτε μάρτυρας υπεράσπισης και λέει ότι είναι άδικο από τον Θεό να τον τραβολογάνε τον κατηγορούμενο στις φυλακές, ο άνθρωπος δεν έχει κάνει τίποτα, «είναι της εκκλησίας».

Πήρες χαμπάρι; Η καλύτερη απόδειξη ότι είναι νομοταγής και φιλήσυχος πολίτης το γεγονός ότι έχει νταραβέρια με την εκκλησία. Από την άλλη ισχύει το κόντρα πλάνο. Δεν είναι καλός άνθρωπος αυτός που οι παπάδες δεν τον βλέπουν στις λειτουργίες. Ένας τέτοιος είναι κακός, επικίνδυνος για την κοινωνία. Ένας αμαρτωλός και φοβάται την οργή του Θεού.

Οι μαφιόζοι, όλες οι φαμίλιες, από παράδοση κρατάνε κονέ με την εκκλησία, είτε πράγματι είναι θεοσεβούμενοι, είτε όχι. Γνωρίζουν πόσο μετράει το παραμύθι. Όποιος εκκλησιάζεται αποκτά πιστοποιητικό αναμαρτίας.
Αν, λέω εγώ, η εκκλησία ήταν πράγματι του Θεού κι όχι της κονόμας, θα έπρεπε να διαμαρτύρεται, επειδή κάποιοι την χρησιμοποιούν στα δικαστήρια ως τεκμήριο αθωότητας.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΤΑ... ΑΠΛΥΤΑ ΛΕΦΤΑ