ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΞΕΓΕΝΝΗΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ!

 

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Ήταν Τρίτη 22 Ιανουαρίου του 2019 όταν στις 8.30 το πρωί, στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης, μια Βραζιλιάνα επιβάτιδα, έγκυος στον ένατο μήνα, βρισκόταν στην αίθουσα transit και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει με πτήση για τη χώρα της. Ένα ταξίδι το οποίο θα διαρκούσε αρκετές ώρες. Όπως αποδείχθηκε όμως, η τύχη της Κριστίνα (είναι το όνομά της), της χτύπησε την πόρτα, αφού αισθάνθηκε πως θα πρέπει να γεννήσει. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με αυτά που έχουν γίνει γνωστά, η ετοιμόγεννη γυναίκα, προφανώς λόγω πόνων και δυσχέρειας, κάθισε στο πάτωμα του αεροδρομίου.

Εκείνη την ώρα επικρατεί συναγερμός. Η τύχη όμως συνεχίζει να βρίσκεται με το μέρος της. Η Δρ. Ιωάννα Γαλανού, ιατρός- ειδική χειρουργός μαστού, βρίσκεται εντός του αεροδρομίου. Μαζί με έναν νοσοκόμο αντιλαμβάνονται το τι συμβαίνει και σπεύδουν στο σημείο να βοηθήσουν.

Η Ιωάννα Γαλανού, όπως περιγράφει στο zougla.gr, βλέπει να προεξέχει το κεφάλι του νεογέννητου και αμέσως πραγματοποιεί ενέργειες έτσι ώστε να ξεγεννήσει την 38χρονη κοπέλα, κάτι τελικά που το καταφέρνει με επιτυχία, δεδομένου του ότι δεν είναι γυναικολόγος.

Μια σκηνή βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία διαδραματίζεται...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο zougla.gr