ΑΒΑΣΤΑΚΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ... ΛΑΟΥ, ΒΙΩΝΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

 

Τέσσερα νέα παιδιά, τους είχαν αποκαλέσει ''τα μωρά της τρομοκρατίας'', με καλάσνικωφ και πιστόλια στο χέρι, το 2013 λήστεψαν στο Βελβεντό Κοζάνης το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα. Γνωστή ιστορία, πολυπαιγμένη και μ' αυτήν μάθαμε τη ''Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς''. Τους τσακώσανε και σοκαρίστηκε η Ελλάδα με τις φάτσες των 4 νεαρών, από το ξύλο της αρκούδας που έφαγαν. Όχι, δεν τους πειράξαμε, ανακοίνωσε η αστυνομία, οι μώλωπες στο πρόσωπο τους οφείλεται στη... σύλληψη τους, που έγινε σώμα με σώμα στη Βέροια. Και σα σήμερα 8 Φεβρουαρίου, το 2013, δόθηκε στη δημοσιότητα το σχετικό video.

Επί της ουσίας. Ξεκινώ από την ''επιστολή'', όπως συνηθίζεται στους.. θεσμικούς λειτουργούς της ένοπλης βίας, προκειμένου να πληροφορηθεί το πανελλήνιο τους λόγους της εγκληματικής τους ενέργειας, που είχαν κοινοποιήσει οι ''4 της Κοζάνης''. Μέσα σ' αυτούς ο γνωστός Νίκος Ρωμανός, φίλος του δολοφονηθέντα Αλέξη Γρηγορόπουλου,

Αυτό λέγεται εγωπάθεια τουλάχιστον, λέει ο αποδυτηριάκιας, και δεν έχω κατανόηση στην επαναστατική καύλα του τρομοκράτη. Σε ρώτησα εγώ ο σοβαρός, όχι ο χλιμίτζουρας πολίτης, κύριε αντιεξουσιαστή, κύριε αναρχικέ, όπως σε λένε, όπως λανσάρεσαι, γιατί έκανες τη ληστεία στην τράπεζα; Δεν μ' ενδιαφέρουν οι λόγοι, ούτε οι όποιες δικαιολογίες σας. Στα παπάρια μου. Αυτή είναι η πολιτική στάση του αποδυτηριάκια.
Δεν κατάλαβα. Συλλαμβάνεται ο βιαστής που μουρντάρησε σ' ένα ανήλικο κορίτσι κι εγώ δεν θα σταθώ στην αξιόποινη πράξη του παρά θα προστρέξω να βρω ποια είναι τα αίτια, τα κίνητρα, ό,τι χαλασμένο έχει στο μυαλό του ο ανώμαλος;

Γιατί να μ' ενδιαφέρει αν κάποιος είναι ή όχι αναρχικός. Αδιαφορώ επίσης αν κάποιος νέος κρίνει σάπια την κοινωνία. Έχει κάθε δικαίωμα να με κρίνει, ότι εγώ προσωπικώς είμαι σάπιος, άρρωστος, και γι' αυτό κρατώ παθητική ή συνειδητή στάση στην εν λόγω γαμημένη συγκεκριμένη κοινωνία. Δεν υποχρέωσα εγώ τον νέο να ενταχθεί στη βρώμικη και ανήθικη κοινωνία μου; Δεν νομίζω. Ούτε η κοινωνία μου, η δική μου κοινωνία, η δίχως υγεία κοινωνία μου, το πούστικο κράτος μου, υποχρέωσε κάποιον να γίνει πολίτης του. Ούτε επίσης τον κάθε νέο μ' αυτήν ή την άλλη ιδεολογία, τον εμποδίζει το κράτος να αναζητήσει αλλού την τύχη του.

Τι λέω; Ότι είναι παραλογισμός να έχει απαίτηση ο τρομοκράτης με καλάσνικωφ να απαιτεί ποιοτική κοινωνία όταν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών βολεύεται μια χαρά σε τοξικό περιβάλλον.

Τι συμβαίνει. Ο τρομοκράτης αισθάνεται ότι διαπράττει κάτι το σπουδαίο, κάτι το μονοσήμαντο, κάτι υπέρ του λαού. Και μετά τον τσαμπουκά του κάνει πάσα το σεντόνι του. Είπαμε, ότι επιβάλλεται σε κάθε αξιοσέβαστη τρομοκρατική οργάνωση, αμέσως μετά από κτύπημα, να βγάλει το φιρμάνι της. Και με την ευκαιρία ο τρομοκράτης να υπονοήσει την αλήθεια του, η οποία πράγματι είναι ειλικρινής. Ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του εγκληματία, αλλά λόγω ιδεολογίας υποχρεώνεται να φθάσει στα άκρα.

Έχει επιλέξει μία εφημερίδα και στέλνει την "επιστολή". Με τηλεφώνημα ενημερώνει ότι την έχουμε αφήσει σ' αυτήν την καβάτζα π.χ. ένα σκουπιδοτενεκέ. Η εφημερίδα ειδοποιεί την αντιτρομοκρατική και στη συνέχεια θα πέσει η μελέτη, από τον ειδικό μπάτσο, τον σπουδαγμένο στο Λίβανο.

Μαιτρ στην κατά κάποιο τρόπο αποκωδικοποίηση των "επιστολών" της 17 Νοέμβρη ήταν ένας και γαμώ τους δημοσιογράφους της "Ελευθεροτυπίας". Πρέπει να ξέρεις τι "διαβάζεις", τι υπάρχει πίσω από τις αράδες του κειμένου. Ο εν λόγω δημοσιογράφος, μακαρίτης από το 2006, τα έβλεπε όλα, τα ερμήνευε όλα. Τι υπήρχε μέσα στη σκέψη του Κουφοντίνα, μέχρι που πιθανολογούσε τον επόμενο υποψήφιο στόχο της 17 Ν. Τι άλλο να πω. Μόνον ότι ο μακαρίτης ήταν "συμπαθών". Συμφωνούσε και χαιρόταν κάθε κτύπημα της 17 Ν.

Γιατί ανατινάζει ένα κτήριο; Γιατί ρίχνει μία ρουκέτα σε ξένη πρεσβεία; Γιατί δολοφονεί ένα τσιράκι του καπιταλισμού; Αυτή είναι η και γαμώ ξεφτύλα, αλλά και η προσωπική τραγωδία του τρομοκράτη. Κάργα κομουνιστής, αφού έχει απορρίψει το κοροϊδιλήκι του κοινοβουλευτισμού, με το τρομοκρατικό του κτύπημα στοχεύει να συνειδητοποιηθεί ο κόσμος και να ξεσηκωθεί. Αυτή είναι η δικαίωση του τρομοκράτη. Να επαναστατήσει ο κόσμος.

Το αποτέλεσμα; Η δυστυχία του τρομοκράτη. Ο συμβιβασμένος λαός στο αραλίκι. Δεν ακολουθεί. Ανέχεται να τον πηδάει το σύστημα. Τζάμπα,λοιπόν, τα βάζει με την μπατσία ο τρομοκράτης; Τζάμπα οι κόποι του, η αγωνία του στην παρανομία.

Σχετικά με το μανιφέστο των ''4 της Κοζάνης''. Η επιστολή τους ήταν χαζή. Οι μπαρουτοκαπνισμένοι τρομοκράτες μειδίασαν. Άλλοι στραβομουτσούνιασαν. "Τα κωλόπαιδα διασύρουν το τρομοκρατικό κίνημα... " είπαν. Ο δε Κουφοντίνας (στο κέντρο της φώτο) κατά γενική αναγνώριση ο κορυφαίος της ένοπλης τρομοκρατίας, αυτός που είναι μακράν αποδεκτός απ' όλες τις "ομάδες", είχε πέσει σε κατάθλιψη. Πώς να το αντέξει ο Κουφοντίνας τέτοιο ρεζιλίκι. Να βγαίνουν στο κλαρί τα νέα φυντάνια της τρομοκρατίας και να σαλιαριζουν ένα κάρο μαλακίες.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΑΝΑ ΔΕΚΑ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΜΕΝΗ ΣΥΖΥΓΟΣ