Η ΝΟΣΗΡΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΡΕΚΟΡ

 

Η είδηση προκαλεί θλίψη. Ας πω, για να μη θεωρηθώ μελό, ότι προσωπικά μου γεννάει σκέψεις που δεν είναι ανάγκη να τις καταγράψω… Περπατάμε στους αιώνες όπου η ανθρωπότητα έχει αιχμαλωτισθεί στη λογική του ρεκόρ… Ποιος θα τρέξει πιο γρήγορα, ποιος θα πηδήξει υψηλώτερα, ποιος θα σημαδέψει πιο σωστά, και άντε ότι αυτά είναι επιτεύγματα αθλητικά, δείχνουν το μέτρο των δυνατοτήτων του ανθρώπινου πνεύματος, του ανθρώπινου σώματος.

Παίζουν και κάποια άλλα ''ρεκόρ'', όμως. Ποιος θα φάει περισσότερες πίτσες, ποιος θα αφοδεύσει κόπρανα με μεγαλύτερη πυκνότητα, ποιος θα ζήσει περισσότερες μέρες σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο, ποιος θα τρυπηθεί με περισσότερες ταβανόπροκες.

Είναι ακόμα οι «ρεκορντμεν» του ύψους, του βάρους, της ηλικίας. Ποιος, δηλαδή, ο πιο υψηλός άνθρωπος στον κόσμο, ο πιο μπουχέσας, ο γηραιότερος. Παρουσιάστηκε ο υποψήφιος πιο κοντός άνθρωπος του κόσμου, αλλά στο μέτρημα βρέθηκε... λειψός, άρα τον ''τίτλο'' διατηρεί από το 2013 η γεννηθείσα το 1995 Ινδή Τζιότι Άμγκε, ύψους μόλις 62,8 εκατοστά (φώτο).

Η πιο κοντή ανθρώπινη ύπαρξη, όσο ένα βρέφος 4 μηνών στην κούνια, παραμένει η Τζιότι, στο πρόσωπο της οποίας βλέπεις, σε μικρογραφία βέβαια, μια ενήλικη. Το ύψος της στη διάρκεια της ημέρας παίζει με διαφορά χιλιοστών και μετριέται όρθια και ξαπλωμένη. Η Αμερικανίδα Μπρίτζετ Τζόρνταν από το Ιλινόι με 69.49 εκατοστά κατείχε το ''ρεκόρ'' του πιο κοντού ανθρώπου στον κόσμο.

Καταγράφονται τέτοιες ''επιτυχίες'' στα world records της λίστας Guinness. Τι ακριβώς πέτυχε το κορίτσι; Να γίνει υποψία νάνου. Η ίδια το επεδίωξε; Όχι, βέβαια. Το ''ρεκόρ'' οφείλεται στην αχονδροπλασία, νόσο των οστών, που η φουκαριάρα υποφέρει εκ γενετής.

Διαβάστε ακόμα:

ΞΑΝΘΙΑ Η ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΗ ΤΩΝ 5 ΗΠΕΙΡΩΝ!