ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΕΘΗΣ Ο ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ...

 

Η ομοφυλοφιλία κάνει θραύση σ’ όλα τα θρησκευτικά δόγματα. Γνωστό από τα χρόνια του Ομήρου. Κι έφτασε το πράμα να απασχολεί, με ειλικρίνεια ή υποκρισία και τα πιο υψηλά κλιμάκια στο παπαδαριό. Για να προστατεύσουν το παραμύθι τους ή να περιορίσουν την εκκλησιαστική παιδεραστία. Και στο κογκλάβιο γι' αυτό ακριβώς το πρόβλημα, που έγινε τούτες την περασμένη εβδομάδα στο Βατικανό, δικαίωμα παρουσίας έχουν και τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από ιερείς.

Σα σήμερα 25 Φεβρουαρίου, το 2013, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Σκωτίας καρδινάλιος Κηθ Ο’ Μπράϊαν (φώτο). Ο εν λόγω 74χρονος άνθρωπος του Θεού κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά πριν από 33 χρόνια, από τρεις ιερείς(!) και έναν πρώην ιερέα. ''Μια βραδιά, είχαμε πιει λίγο παραπάνω…, και ο Κηθ βρήκε την ευκαιρία και…'' είπε ο ένας ιερέας. Ο άλλος αναφέρθηκε ''σε μια ολονύχτια προσευχή, στη διάρκεια της οποίας ο άτακτος Κηθ βρήκε την ευκαιρία…''.

Υπ' όψιν ότι η κοινότητα των gay στη Σκωτία είχε κατηγορήσει για ρατσισμό εναντίον των ομοφυλοφίλων τον καρδινάλιο Κηθ Ο’ Μπράϊαν, μάλιστα του είχαν απονείμει τον τίτλο «Ο μισαλλόδοξος της χρονιάς». Επειδή, εκτός όλων των άλλων, ο εν λόγω αξιωματούχος της Εκκλησίας, ήταν αντίθετος στο Σύμφωνο Συμβίωσης.

Τελικά, ο τότε Πάπας της Ρώμης Βενέδικτος ΙΣΤ' αποφάσισε την παραίτηση του Σκωτσέζου καρδινάλιου και το απαγόρευσε να ταξιδεύσει στη Ρώμη, για να λάβει μέρος στη διαδικασία εκλογής του νέου Πάπα.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ GAY ΙΕΡΕΙΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ... ΣΕΞ