ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΞΥΛΟ ΘΑ ΤΟ ΦΑΕΙ Ο... ΕΛΕΓΚΤΗΣ

 

Αυτά συμβαίνουν μόνο στις προηγμένες χώρες, θα αναφωνήσει κάποιος, αν σταθεί στην ακόλουθη είδηση. Επενδυτικός τραπεζίτης με ετήσιες απολαβές 1 εκ. στερλινών «έκλεβε» συστηματικά για πέντε χρόνια τον προαστιακό σιδηρόδρομο του Λονδίνου μη καταβάλλοντας το ακριβές αντίτιμο, κάτι που του στέρησε τη δουλειά και την άδεια του. Φοβερά πράγματα.

Ερώτημα πρώτον. Είναι δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Η απάντηση είναι όχι, διότι κανένα πατριωτάκι με τόσο υψηλό εισόδημα δεν θα καταδεχόταν να μετακινείται με τον προαστιακό τραίνο.

Ερώτημα δεύτερον. Είναι δυνατό στην Ελλάδα να χάσει κανείς τη δουλειά του, αν συλληφθεί να μην ακυρώνει το εισιτήριο του σε μέσο μαζικής μεταφοράς; Η απάντηση υπάρχει, μόνο αν έχετε όρεξη για αστεία.

Όποιος συλλαμβάνεται χωρίς εισιτήριο σε μέσο μαζικής μεταφοράς πληρώνει πρόστιμο ίσο με το 60πλάσιο του αντιτίμου. Για να συμβεί αυτό πρέπει να συλληφθεί, κάτι που προϋποθέτει την παρουσία ελεγκτή, είδος εν ανεπάρκεια ,όπως θα σας διαβεβαιώσει ο τακτικός χρήστης των αστικών συγκοινωνιών.

Προϋποθέτει επίσης βούληση του ελεγκτή, οποίος έχει κάθε λόγο να φοβάται τους τζαμπατζήδες, ορισμένοι από τους οποίους για να μην πληρώσουν το πρόστιμο άμα λάχει ξυλοφορτώνουν τον ελεγκτή.

Στην Ελλάδα σήμερα οι μισοί πληρώνουν εισιτήριο και οι άλλοι μισοί δεν πληρώνουν. Είτε γιατί δεν έχουν, είτε γιατί δεν θέλουν. Τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών μειώνονται δραστικά και τα δρομολόγια αραιώνουν αναπόφευκτα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες μοιάζει ανέκδοτο να θαρρεί κανείς ότι ένας τζαμπατζής εν Ελλάδι, τραπεζίτης κι όχι δεν έχει σημασία, κινδυνεύει να πάθει ό,τι και στην Αγγλία., Να τον σουτάρουν από τη δουλειά του, δηλαδή.

Διαβάστε ακόμα:

ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ