ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΦΟΝΙΑΣ, ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΗΤΑΝ...

 

Μια ακόμα περίπτωση εγκληματία της διπλανής πόρτας. Ανθρώπου που δεν γεννήθηκε δολοφόνος, που δεν ήταν ικανός να σκοτώσει, αλλά η ίδια η ζωή του τον έκανε να συναντηθεί με την ''κακιά ώρα''. Έτσι το λένε, μια έκφραση λαϊκή, φιλοσοφημένη.

Έφτασε στο αμήν, δεν πήγαινε άλλο, κι έγινε ό,τι έγινε. Δεν είναι θέμα απόφασης. Θόλωσε ο άνθρωπος. Βρέθηκε στην απελπισία χωρίς επιστροφή. Αν ήταν κάποιος δίπλα του, το πιθανότερο να τον αποφόρτιζε από την μαύρη ενέργεια.

Είχε και το όπλο, και επήλθε το γραμμένο. Κι αυτό το λένε. Ό,τι κακό μας προκύπτει ήταν γραμμένο να συμβεί. Λες να μη φταίει ο φονιάς, προδιαγεγραμμένο ήταν.

Κι αφού έστειλε την γυναίκα με την οποία είχε συντροφικό νταλαβέρι, μετά σκότωσε και τον εαυτό του. Ευλογημένη πράξη. Δίκασε τον εαυτό του και τον βρήκε ένοχο για έγκλημα σε βάρος του. Ότι αυτός φταίει που έφτιαξε δεσμό με την γυναίκα. Μια σχέση που δεν ήταν ικανός να κουμαντάρει. Μια σχέση που του προκαλούσε προβλήματα. Τον έστελνε συχνά σε ταραχή. Άδικο να την πληρώσει η γυναίκα, δίκαιο να αυτοτιμωρηθεί ο ίδιος..

Ο καθένας φταίει για ό,τι κακό πληρώνει. Του καθένα δική του είναι η απόφαση να ανοίξει, να κλείσει παρτίδες μ' άλλον.

Διαβάστε ακόμα:

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ Η ΗΛΙΘΙΟΣ