ΟΦΘΑΛΜΟΝ ΑΝΤΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥ

 

Δώσε μου την εξήγηση στο φαινόμενο να ξυλοκοπούνται, να βασανίζονται γέροι άνθρωποι, αδύναμοι και απροστάτευτοι, από ληστές που δεν είναι μόνο ληστές, αλλά τέρατα, Καθάρματα να τα έχεις στο χέρι και να λες ότι έχουν απόλυτα δίκαιο οι κατασκευαστές του εβραίικου νόμου. Του εκδικητικού μωσαϊκού νόμου ''οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος''. Λοιπόν. Γιατί φτάνουν μέχρι εκεί οι κακοποιοί, που δεν είναι μόνο κακοποιοί αλλά θηρία άπονα και ανήμερα.

Ξέρουν ότι στο σπίτι μένει μόνος ο γέρος ή η γριά που κάθε μήνα περιμένει τη σύνταξη για να ζήσει. Για μια κωλοσύνταξη, 600 ή 1.100 ευρώ, αν δεν τα βρεί το κτήνος, που έχει και παρέα ένα-δυο άλλα κτήνη, θα σαπίσει στο ξύλο το ανήμπορο γεροντάκι. Προχθές έναν ενενηντάχρονο που έμεινε στο δρόμο για το νοσοκομείο, χθες μια γριούλα 85 χρονώ.

Κάθε μέρα ένα περιστατικό. Στόχος ο εύκολος, από αλλοδαπούς που κι αυτοί φαίνεται πως... υποφέρουν από την οικονομική κρίση. Βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση και τα βρίσκουν σκούρα, για να βγάλουν τον επιούσιον. Και επειδή είναι ολιγαρκείς και λυγούρια, ανίκανοι να στήσουν χοντρή βρωμοδουλειά, την πέφτουν σε συνταξιούχους λίγο πριν παραγγείλουν την κάσα οι δικοί τους.

Τι κάνουμε; Τίποτα δεν κάνουμε. Δεν το βλέπεις; Από τις ανακοινώσεις και τον καθημερινό καρκίνο της κομματικής αντιπαλότητας απουσιάζει το πρόβλημα. Τι λέω; Δεν είναι καν πρόβλημα η αδυναμία αστυνομικής προστασίας των πολιτών. Φοβερό. Τα καθάρματα δρουν με τη σιγουριά ότι δεν πρόκειται να τους... ενοχλήσει ο μπάτσος της γειτονιάς.

Τι προτείνω; Αγχόνες στο Σύνταγμα. Να πάνε να γαμηθούν οι νόμοι της πολιτισμένης Ευρώπης. Τους έπιασα; Κατ΄ευθείαν στην κρεμάλα και σε δημόσια θέα. Να τους βλέπουν τους κρεμασμένους όσοι ξαναστείλουν σε νοσοκομείο ή νεκροτομείο γεροντάκια.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΚΑΝΕ ΟΙ ΜΠΟΜΠΕΣ...