ΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ...

 

Έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού. Ένας ωραίος άντρας, μορφωμένος και ευγενής. Από τους λίγους – ελάχιστους -πολιτικούς που εγώ προσωπικά συμπαθώ. Έχει ιδέες, όραμα και όρεξη να κάνει πράγματα. Όταν του ζήτησα να κάνουμε το «¨Όταν ήμουν παιδί», αμέσως δέχτηκε. Όπως αμέσως περάσαμε από τον πληθυντικό στον ενικό. Για να τον γνωρίσουμε πιο καλά, εγώ ως άλλος Sigmund Freud, του ζήτησα να ψαχουλέψει την μνήμη της και να γυρίσει πίσω το χρόνο… Μέσα από 36 ερωτήσεις θα μάθουμε πολλά! Κάνοντας αυτήν την συνέντευξη, γελούσαμε ασταμάτητα, γιατί ήταν πολύ απρόβλεπτος και με εξαιρετικό χιούμορ…

 

1. Πού γεννήθηκες, πού μεγάλωσες, σε ποια γειτονιά; Απέναντι από το Λύκειο του Αριστοτέλη.
 

 

2. Που πήγες δημοτικό; Στα Εκπαιδευτήρια Τσούρη και μετά στο Κολλέγιο Αθηνών. 
 
3. Έχεις άλλα αδέλφια; 3 αδελφές. 
 
4. Αγαπούσες περισσότερο τον παππού ή την γιαγιά; Συνδέθηκα πολύ με τη γιαγιά μου Ειρήνη, που ήταν προοδευτικός άνθρωπος και αγαπούσε την πολιτική. 
 
5. Είχες μακριά μαλλιά ως παιδί ή κοντά;  Μπούκλες. 
 
6. Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παιχνίδι; Πετροπόλεμος, κλέφτες κι αστυνόμοι ή μακριά γαϊδούρα;  Σκέτο κλέφτες, χωρίς αστυνόμους. Τους είχαμε καταργήσει.
 
7. Ως παιδάκι είχες κρυψώνα;  Στο διαμέρισμα δύσκολο. Το καλοκαίρι κρυβόμασταν στον κήπο με τον ξάδελφό μου. 
 
8. Τους κολλητούς σου τότε πώς τους έλεγαν; Έχεις ακόμα επαφή με κάποιους; Γιάννης, Γιάννης, Γιάννης Αλέξης, Αλέξης, Φίλιππος, Χριστόφορος, Γιώργος, Θοδωρής. Με όλους εκτός από δύο, που δεν ζουν πια.
 
9. Μέχρι ποια ηλικία φορούσες κοντό παντελονάκι; Η γιαγιά μου έλεγε ότι κανένας άνδρας δεν πρέπει να φοράει κοντό παντελόνι μετά τα εφτά. Εκτός αν είναι στη θάλασσα. 
 
10. Θυμάσαι κάποιο παιχνίδι σου, που του «έβγαλες τα μάτια»; …

 Περισσότερα στο nikosonline.gr