ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΟΛΗ Η ΚΡΗΤΗ

 

Ποιος το κάνει αυτό. Να ορμήξει με το αυτοκινήτο του σε μια ξένη και εξηντάρα γυναίκα με σκοπό να την τραυματίσει τόσο βαρειά όσο να μην την σκοτώσει. Και στη συνέχεια να της ξηγηθεί σαν... ''άντρας'' και αφού τελειώσει τη δουλειά να πνίξει την άγνωστη και να την πετάξει σε μια σπηλιά. Ποιος; Και, μάλιστα, σε μια γυναίκα που αγαπούσε την Κρήτη και με τη συμπεριφορά της δεν έδωσε κανένα ''καλεστικό'' δικαίωμα στον φονιά.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η αστυνομία είχε τσεκάρει το κτήνος για ''ματάκια''. Περίεργο. Πολύ περίεργο. Ο μπανιστηρτζής είναι ανώμαλος κατά την επιστήμη, αλλά ακίνδυνος. Δεν επιτίθεται, ικανοποιείται μόνο να βλέπει χωρίς να τον βλέπουν. Όπως ο άλλος σεξουαλικά ανώμαλος, ο επιδειξίας. Ούτε κι αυτός κάνει κακό σε κανέναν, μόνο θέλει να τον δουν, να δουν αυτό που δείχνει.

Μαχαιριά στην Κρήτη ήταν το άγριο, το απάνθρωπο έγκλημα του χαλασμένου στο μυαλό. Τι φταίει η Κρήτη; Σε τίποτα δεν φταίει και το νησί, και οι Κρητικοί. Παντού θα βρεις τέτοιο γέννημα άρρωστο και σακατεμένο στη ψυχή. Έλα, όμως, που τέτοια εγκλήματα, που παραπέμπουν σε εποχές και κοινωνίες προϊστορικές, λειτουργούν δίχως λογική στο συλλογικό ασυνείδητο.

Ταυτίζεται ο τόπος του ψυχανώμαλου με τον ίδιον. Όχι, δεν πάω στην Κρήτη, σκέπτεται ο υποψήφιος τουρίστας. Γι' αυτό δεν αρκεί να καταδικαστεί ο συγκεκριμένος δολοφόνος από τη δικαιοσύνη, αλλά από όλο το νησί.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ