ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΙΕΣ

 

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για να αντιληφθεί και ο τελευταίος μαλάκας Έλληνας ποια είναι η περιουσία του. Η αξία του. Η ζωή του. Το καλοκαίρι ο τόπος μας, περισσότερο από ποτέ στη διάρκεια του χρόνου, δείχνει τα πλούτη του. Τις ομορφιές του, που δεν συγκρίνονται με καμιά χώρα. Γιατί; Οι συντεταγμένες, δικέ μου. Μας φτιάχνουν το κλίμα που λούζει την Ελλάδα καί την κάνει μοναδική.

Και έχεις τον χάλια, ένα σωρό αμέτρητους πίτουρες, που την κάνουν σε νησί, χώματα ευλογημένα, και ψάχνονται που να πάνε μεσημέρι για ουζομεζέδες και σε ποιο μαγαζί να κάνουν το βράδυ τη νυχτερινή εξόρμηση. Αυτά έχουν να πουν κάτι ενημερωτικά ένθετα, που θα φάτε, που θα ξεδώσετε, που θα χαλαστείτε.

Άσε τα δύσκολα. Τις βαρειές μνήμες και τις χιλιετίες Ιστορίας που κουβαλάνε τα βράχια και τα βουνά της Ελλάδος. Την πατρίδα των μεγάλων μύθων, που γέννησε πολεμιστές αρχιδάτους και μύστες αιώνιους. Σου μιλάω για τα ηλιοβασιλέματα που δεν τα βρίσκεις πουθενά αλλού.

Τα πεύκα μας. Δικά μας είναι, κανενός τουρίστα. Και τα αμπέλια μας, και οι ελιές μας. Δικά μας, γιατί τα αναπνέουμε και στα παπάρια μας αν είναι γραμμένα στη μερίδα μας, στο κτηματολόγιο.

Τράβα να ρίξεις μια βουτιά, και η θάλασσα δική σου είναι, πατριώτη.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΟΛΗ Η ΚΡΗΤΗ