ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ... ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ

 

Πακιστανός και Ιρανός δολοφόνησαν εν ψυχρώ ελληνόπουλο. Γνωστή ιστορία, πολυδημοσιευμένη. Ισόβια η ποινή στους δυο δολοφόνους κι εγώ ο φορολογούμενος καλούμαι να συντηρώ ισόβια, όσα χρόνια κρατήσουν τα ισόβια τα δυο αλλοδαπά κτήνη στη φυλακή. Εγώ, όχι οι οικογένειες του, αν έχουν, αν γνωρίζουν την ύπαρξη τους. Εγώ, όχι τα κράτη του Πακιστάν και του Ιράν. Κι έρχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη και λέει τέλος ο Κορυδαλλός, θα φτιάξουμε τον ''Νέο Κορυδαλλό'' εκτός Κορυδαλλού, ίσως στην Μαλακάσα, ίσως στον Ασπρόπυργο. Το χώρο στις φυλακές Κορυδαλλού θα τον κάνουμε πάρκο και ο ''Νέος Κορυδαλλός'' θα είναι σύγχρονες και ανθρώπινες φυλακές.

Μπράβο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που πριν ακόμα πιάσει δουλειά έδειξε προετοιμασμένη στο τι θα κάνει. Με επεξεργασμένα πλάνα σχεδόν στον κάθε τομέα. Μη μείνουν στα λόγια. Τρία εκατομμύρια Έλληνες πρόλαβαν να γεννηθούν από τα σχέδια κυβέρνησης ΝΔ για τη διπλή ανάπλαση, στο Βοτανικό και μετατροπή πάρκου το γήπεδο Λεωφόρου. Τελικά, τη λύση την έδωσε και σ' αυτό ο Τσίπρας με το... πλάνο του στο Γουδή.

Τι θα πει, για να έρθουμε στο θέμα μας, ''ανθρώπινες φυλακές''; Δεν το ακούω καλά αυτό το κόλπο. Να φτιάξω από την τσέπη μου και να συντηρώ hi-tech φυλακές για να περνάνε εκεί μέσα ζωή χαρισάμενη καθάρματα του κερατά; Δολοφόνοι γεννημένοι. Άτομα που δεν σωφρονίζονται σε καμιά φυλακή του κόσμου.

Οι νέες φυλακές, λέει, προβλέπεται να έχουν άπλα, να μη συνωστίζονται οι κρατούμενοι, οι συνθήκες διαβίωσης τους θα είναι ανθρώπινες, θα τους φτιάξουν και χώρους δεκάδων στρεμμάτων να περπατάνε, να χαίρονται τη φύση κ.α. ανέσεις. Φοβερά πράγματα. Μόνο room service θα λείπει και breakfast φουλ πανσιόν που θα το σερβίρει μαζορέτα με τα χρώματα της αγαπημένης τους ομάδας.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΓΡΙΕΣ ΓΙΑ... ΕΞΕΤΑΣΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΚΑΦΕ