ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ WEEKEND ΑΠΟ ΤΟ GREEK LIFESTYLE

 

Άστατος καιρός, λέει, το σαββατοκύριακο. Καιρός όχι σταθερός, δηλαδή. Καλοκαίρι είναι ακόμα, όμως όχι και καιρός καλοκαιρινός. Έτσι, ε; Να μη χαρούμε το σαββατοκύριακο μας, με τις εξόδους μας, με τη γεμάτη τσέπη μας, τις παραλίες μας, τα σέα μας και τα μέα μας.

Η ζωή μας είναι άστατη, κυρίες και κύριοι, και ξεχάστε τον άστατο καιρό, για τον οποίον παραπονιέστε αν είναι δυνατόν. Λες και φταίει κάποιος και να πάμε να του ζητήσουμε εξηγήσεις. Έτσι, ε;

Αφού την κανονίσαμε τη δουλειά, τη βολέψαμε σταθερή τη ζωή μας, χωρίς σκαμπανεβάσματα, να δούμε τι θα κάνουμε με τον καιρό. Έτσι, ε; Βεβαίως έτσι, διαφορετικά τι νόημα έχει να μανουριάζουμε με την αστάθεια του καιρού. Να μας την βγαίνει άλλης εποχής, όχι θερινής το καλοκαίρι.

Εκεί που είμασταν σίγουροι ότι το διήμερο θα το κάνουμε τριήμερο, ότι θα κολλάγαμε την Παρασκευή στο σαββατοκύριακο, να φάρδαινε το αραλίκι μας, τώρα με τον άστατο καιρό την πληρώνει η ήδη άστατη ζωή μας.

Κάποτε η Κυριακή ήταν η μοναδική ημέρα της αργίας. Η ημέρα που πηγαίναμε εκκλησία και φοράγαμε τα καλά μας ρούχα, τα... κυριακάτικα ρούχα μας. Και ήταν η μοναδική της εβδομάδας ημέρα που τρώγαμε κρέας. Όλα αυτά, μόλις πριν 50-60 χρόνια, τα ξεχάσαμε γιατί στο lifestyle του Έλληνα μπήκε και η λογική του weekend.

Άστατος καιρός; Που θα μας πάει, θα το ρυθμίσουμε κι αυτό.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΦΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΤΗΘΟΣ!...